Sosyal Medya

Güncel

İdlib'de sığınmacı kampına hava saldırısı: Rus savaş uçakları vurdu

Suriye'de 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' sınırları içindeki Serakib ilçesinde bulunan sığınmacı kampına hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 2 sivil hayatını kaybetti, 19 sivil yaralandı. Muhaliflere ait gözlem evi 'Hımeymim askeri üssünden havalanan SU 34 tipi Rus savaş uçakları, gece yarısından 04.00 sularına kadar saldırılar düzenledi' açıklaması yaptı.



Suriye'de "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki Serakib ilçesinin doÄŸusunda zorla yerinden edilmiÅŸ sivillerin sığındığı kamp hava saldırısına uÄŸradı. Muhaliflere ait uçak gözlem evinin Rus savaÅŸ uçaklarınca düzenlendiÄŸini belirttiÄŸi saldırılarda, 2 sivil yaÅŸamını yitirdi, çoÄŸu çocuk 19 sivil yaralandı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynakları, sabah saatlerinde Ä°dlib'in güneydoÄŸu kırsalındaki Serakib ilçesinin Kefer Amim köyünün çevresinde zorla yerinden edilmiÅŸ sivillerin sığındığı kampa hava saldırısı düzenlendiÄŸini bildirdi.

Saldırıda 2 sivil yaÅŸamını yitirdi, çoÄŸu çocuk 19 sivil yaralandı. 

Muhaliflere ait uçak gözlemevinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Hımeymim askeri üssünden havalanan SU 34 tipi Rus savaÅŸ uçakları, gece yarısından 04.00 sularına kadar saldırılar düzenledi." ifadeleri yer aldı.

REJÄ°M VURMAYA DEVAM ETTÄ°

Dün gece saatlerinde, silah olarak kullanımı yasaklanan beyaz fosfor ile Temaniye beldesini vuran BeÅŸÅŸar Esad rejimi güçleri, sabah saatlerine kadar saldırılarına devam etti.

Rejim, Halep'in batı kırsalındaki Hıreytan, Anadan ve Kefer Hamra bölgelerindeki sivil yerleÅŸimlere kara saldırısı düzenledi. Esad rejimi ve Ä°ran destekli terörist grupların, Soçi mutabakatını ihlal ederek, Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleÅŸimlere bu yılın başından itibaren düzenledikleri hava ve kara saldırılarında en az 126 sivil hayatını kaybetti, 380'den fazla sivil yaralandı.

Rejim güçleri, Türkiye ve Rusya arasında Ä°dlib'deki ateÅŸkesi saÄŸlamlaÅŸtırmak için imzalanan Soçi mutabakatına raÄŸmen saldırılarına aralıklarla devam ediyor. Astana anlaÅŸması çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusya'nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüÄŸü bulunuyor.

Askeri muhalifler, 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakatın öngördüÄŸü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018'de çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.