Sosyal Medya

Murat Yetkin'den Yeni Parti kulisi: İkinci bir Özal hareketi olacak

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, Medya Scope TV'de Ruşen Çakır'a konuk oldu.



Gazeteci - yazar Murat Yetkin, Medya Scope TV'de RuÅŸen Çakır'a konuk oldu.
 
Gündemdeki "yeni parti" iddialarının deÄŸerlendirildiÄŸi programda, Yetkin konuyla ilgili kulisleri ve haberdar olduÄŸu bilgileri aktardı.
 
Yetkin'in konuşmasından bir kısım şu şekilde:
 
Ali Babacan'ın Abdullah Gül'ün desteÄŸiyle bir takım temaslarda bulunduÄŸu yazılıyor. Ben Abdullah Gül'ün yeniden aktif politikanın en ön safında olacağını sanmıyorum. Kendisi de bunu defalarca söyledi. Yeni bir oluÅŸumun ki onun adını da koyalım, yeni oluÅŸumun siyasi Ä°slam çizgisinde olmayacağını söyleyebiliriz. Belki kurucuları o gelenekten gelmiÅŸ insanlar olabilir ama bir ikinci Özal hareketinden söz ediliyor.
 
Bu ne demek? Daha geniÅŸ bir çerçeve demek. Liberaller, merkezdekiker, merkez soldakiler, özellikle ekonomik anlamda ekonomistleri de kapsayacak, cezbedebilecek bir oluÅŸum ÅŸekli konuÅŸuluyordu ciddi bir ÅŸekilde. Bunların içinde Ak Parti'den son üç dört senede kopanlar, koparılanlar da var. Bunları da tek bir çerçeveye koymamak lazım. Pek çok kiÅŸi birçok hayal kırıklığı içerisinde. Sosyal medyayı okuyanlar bunları görebilir.
 
Bu isimlerin bir kısmı aslında iddia edilen bu yeni partiyle deÄŸil, Ahmed DavutoÄŸlu'yla hareket ediyor. Diyorum ya arada ciddi bir fark var. Bu yeni oluÅŸum artık parti olur mu olmaz mı bilmiyorum ama DavutoÄŸlu'nun ben de varım sızdırmasından sonra, gerçi kendi çıkıp söylemedi ama isminin zikredilmeye baÅŸlamasından sonra hala olur mu olmaz mı bilmem ama bu yeni oluÅŸum sadece siyasi Ä°slam kökünden gelenleri kapsamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.