Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Onlar arada bir bizi vuracaklar ve eleştireceklerdir

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nın Taksim'de gerçekleştirdiği sanatçı buluşmasına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sanatçılar için ne söylersek azdır çünkü onlar arada bir bizi vuracaklar ve bizi eleştireceklerdir. Eleştirirken de hakkını teslim ederek eleştiriyorlar. Biz bütün o eleştirilere de saygı duyacağız' dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Taksim'de gerçekleÅŸtirdiÄŸi sanatçı buluÅŸmasına katılarak, Ä°stanbul'un kültür ve sanat kenti olarak, çok büyük bir öneme sahip olduÄŸunu söyledi.

Ä°stanbul ziyaretlerinden izlenimlerini paylaÅŸan KılıçdaroÄŸlu, "Ä°stanbul'un deÄŸiÅŸik bölgelerini geziyoruz. Ä°stanbul'da en iyi sizler, sanat dünyası bilir. Sizlerle beraber olmanın onurunu ve gururunu taşımak ayrı bir olaydır. Çünkü sanatçı, eleÅŸtirel kültürle beslenir, güce baÄŸlılık göstermez, tam tersine zayıftan, güçsüz ve hakkını arayandan yana bir ÅŸekilde kendisini orada konumlandırıp, mücadelesini o çevrede yapar. Aynı zamanda sanatçı, baskıya direnir, rüzgara karşı yürüyen kiÅŸidir, dolayısıyla sanatçının böyle bir kimliÄŸi vardır." tanımlamasını yaptı.

Zaman zaman sanat dünyasını izlemeye çalıştıklarını söyleyen KılıçdaroÄŸlu, bu anlamda kendisine yöneltilen eleÅŸtirileri dikkatle okuduÄŸunu belirterek, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Çünkü bize yönelik her eleÅŸtirinin, samimi olarak yapıldığına inanırım. Varsa bir eksikliÄŸimiz, o eksikliÄŸi de gidermeye çalışırız. Gerek parti olarak, sanata bakış açımız, gerek belediye baÅŸkanlarımızın kültür dünyasına bakış açıları, olabildiÄŸince iyi olmaya çalışıyoruz, yani daha iyi daha güzel bir ÅŸeyler yapmaya, bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ä°nsanları kültür ve sanatla buluÅŸturmak gibi bir rolümüz var, belediye baÅŸkanlarının da böyle bir rolü var. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun da böyle bir kararı var zaten. Beylikdüzü'nde çok güzel ÅŸeyler yaptı, belki sanat dünyamız bunu daha yakından da izliyordur."

Ä°stanbul'un, kültür-sanat ve tarih kenti olduÄŸuna dikkati çeken KılıçdaroÄŸlu, "Ä°stanbul, bir sanat kenti olmalıdır. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun, bunu yapacağına ben kesinlikle inanıyorum çünkü Ekrem Bey'in böyle bir düÅŸü var ve bu düÅŸünü hayata geçirecek" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

'Ä°STANBUL'U DÜNYA MARKASI HALÄ°NE GETÄ°RECEK OLAN SÄ°ZLERSÄ°NÄ°Z'

KılıçdaroÄŸlu, lise yıllarında Alexandre Dumas'ın kaleme aldığı "Üç SilahÅŸörler" isimli kitabı okuduÄŸunu belirterek, "Sanat insanlarının ayrı bir gücü vardır. Sanatçının, kendisini güçlü sanan insanlardan, çok daha büyük bir gücü vardır." ifadelerini kullandı.

Sanatın ve sanatçının önemini vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Sanatın ve sanatçının gücü aslında düÅŸündüÄŸümüzden çok daha fazladır belki Türkiye'de, bu gücü en çok hissetmeyenler politikacılardır. Kısır düÅŸünen, dünyayı görmeyen ve okumayan, sanatın ve sanatçının ne olduÄŸunu, kolay yetiÅŸmediÄŸini, dünyaya nasıl baktığını, nasıl eleÅŸtirel baktığını anlamayan kısır siyasetçilerden kaynaklanıyor biraz, sanatçının deÄŸerini bilmemek. Oysa sanat, yedi alanda da gerçekten dünyaya meydan okuyabilecek bir güce sahiptir. Sanatçıların bir baÅŸka özelliÄŸi daha vardı tabii o da sanatçılar, ulusal olduÄŸu kadar da evrenseldir, yani dilleri evrenseldir."

Sanatçıların, yaptığı eserlerle bütün dünyada kendini ifade edebileceÄŸine dikkati çeken KılıçdaroÄŸlu, konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı:

"Çok güzel ÅŸeyler yapıyor, hayata geçiriyorsunuz. Sinema filmlerini eleÅŸtirenler de sinemayı sevmeye baÅŸladılar. Dolayısıyla sanat, ayrı bir dünya ve ayrı bir keyiftir. Oraya baktığınız zaman aslında sanatçılar için ne söylersek azdır çünkü onlar arada bir bizi vuracaklardır, bizi eleÅŸtireceklerdir. DediÄŸim gibi eleÅŸtirirken de hakkını teslim ederek bazen eleÅŸtiriyorlar. Dolayısıyla biz bütün o eleÅŸtirilere de saygı duyacağız. Ä°stanbul'u aydınlatmak istiyoruz, aydınlatacak olanlar sizlersiniz. Ä°stanbul'u bir dünya markası haline getirecek olanlar da sizlersiniz. Gökdelenler bir kenti marka yapmıyor maalesef, bir kenti, kent yapan tarihiyle, kültürüyle, doÄŸasıyla, sanatıyladır. Hep imrenirim, Paris'e gidersiniz, belli meydanlar vardır ressamlar orada resim yaparlar. Neden Ä°stanbul böyle bir yer deÄŸil? Neden Ä°stanbul'da böyle bir yer yok? Neden Ä°stanbul'da sanatçılara, ressamlara böyle bir yer, alan açılmıyor diye hep merak ediyorum. Ä°nÅŸallah, bunların tamamını ama tamamını gerçekleÅŸtirme kararlılığında Sayın Ekrem Ä°mamoÄŸlu, öyle mi Sayın Ä°mamoÄŸlu? Öyle, gerçekleÅŸtirecek. O da gerçekten Beylikdüzü'nde sanata, sanatçıya, eÄŸitime ve kültüre verdiÄŸi önemi yaptıklarıyla kanıtladı. Åžimdi onu Ä°stanbul genelinde hayata geçirecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.