Sosyal Medya

Mansur Yavaş: Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş hakkında, '600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü' iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçları öne sürülerek iddianame düzenlendi.



Ä°ddianame, 3 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla yargılanabilmesi için son soruÅŸturma izninin verilmesi amacıyla Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederek, YavaÅŸ hakkında kovuÅŸturma iznini verdi.

 

YavaÅŸ, kendisi hakkındaki iddialarla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokrasi hayatımızın en alçak ve en ahlâksız saldırısıyla karşı karşıyayız. Sn. Ömer Çelik'in merakını yarın basın toplantısıyla gidereceÄŸim. Bir seçim kaybetme telaşının insanları siyaseten ne kadar küçülttüÄŸünü bütün kamuoyu yarın öÄŸrenecek" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YavaÅŸ'ın avukatlığı döneminde sahte bir senetle icra takibi yaptığına iliÅŸkin davada 1 yıla kadar hapis cezası almasının gündemde olduÄŸunu dile getirerek, bunun belediye baÅŸkanlığı yapmasına engel oluÅŸturacağını öne sürmüÅŸtü.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.