Sosyal Medya

'Anıra anıra slogan atıyorlar, ucubeler ezanı susturmak istiyor' diyen Özışık özür diledi

Bugünkü yazısında 8 Mart'ta Taksim'de gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü'nde "Ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya başlıyor" ifadelerini kullanan Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, daha sonra yazısından ilgili bölümü çıkardığını belirtti yürüyüşe katılan kadınlardan ve okurlarından özür diledi.



Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü yazısında 8 Mart'ta gerçekleÅŸen Feminist Gece YürüyüÅŸü'nde 'ezanın ıslıklandığına' iliÅŸkin tartışmalara deÄŸindi. 

YürüyüÅŸe katılan kadınların ezanı ıslıkladıklarını iddia eden Özışık, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de yapılan yürüyüÅŸü izlediniz deÄŸil mi? Binlerce kadın Ä°stiklal Caddesi'ni hıncahınç doldurmuÅŸ ve sözde kadın hakları konusunda duyarlılık kasıyor. Büyük bir kısmı önce koro hâlinde ve anıra anıra Recep Tayyip ErdoÄŸan'a uyarladıkları sloganlar atıyor. Ellerindeki mide bulandırıcı cinsel içerikli pankartlar ise en az kendi suretleri kadar iÄŸrenç. Buraya yazmak hayâ ve edep ister. O sırada ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya baÅŸlıyor. Yuhalayanlar, küfredenler, çığlık atanlar ve düdük çalanlar ezan okunmaya devam ettikçe âdeta öfke nöbetleri geçiriyor. Bütün bunlar azılı diktatör denilen adamın ülkesinde yaÅŸanıyor. Ä°çimden bazı ÅŸeyler söylüyorum ama buraya yazmayacağım. Ayıp olur" ifadelerini kullanmıştı. 

Ancak Özışık, yazısının yayınlanmasının ardından yaptığı Facebook paylaşımında, kadınların ezanı ıslıklamadığını öÄŸrendiÄŸini belirterek özür diledi ve ÅŸunları söyledi:

"Taksim'deki gösteride ezanı susturmak için ıslık çalındığına dair haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı, protestocuların ezanı deÄŸil, yolu kapatan polisi ıslık çalarak protesto ettiÄŸi belirlendi.

Gösteriye katılan dernek temsilcileri de bu yönde açıklama yapıp ezana saygısızlık etmediklerini belirttiÄŸine göre…

Bugünkü yazımdaki ilgili bölümü çıkarıyor ve gerek hakkına girdiÄŸim eylemcilerden, gerekse yanlış bilgi vererek yanılttığım okurlarımdan özür diliyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.