Sosyal Medya

Güncel

Boeing kullanan yerel şirketlere -uçuşları durdurun- talimatı

Çin'de, Etiyopya'daki kaza sonrası Boeing yolcu uçağı kullanan yerel firmalara, uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurması talimatı verildi.



Çin Sivil Havacılık Ä°daresinden yapılan açıklamaya göre, Boeing 737-8 modelinin geçen yıl ekim ayındaki Endonezya kazasından sonra 2. defa Etiyopya'da kazaya karıştığı belirtilerek, iki kazanın benzer sorunlar nedeniyle gerçekleÅŸtiÄŸine dikkat çekildi. 

"Görünmeyen güvenlik sorunlarına sıfır tolerans" temelinde Çin sivil havacılık uçuÅŸlarının güvenliÄŸini temin etmek ve güvenlik risklerinin sıkı ÅŸekilde yönetimini saÄŸlamak için, ülkedeki Boeing 737-8 model uçakları kullanan tüm ulaÅŸtırma firmalarına yerel saatle 18.00'a kadar ticari uçuÅŸları durdurması talimatı gönderildiÄŸi ifade edildi. 

Amerikan Federal Havacılık Ä°daresi ve Boeing firmasıyla iletiÅŸim kurulacağını kaydeden idare, uçuÅŸ güvenliÄŸiyle ilgili önlemlerin temin edilmesinden sonra uçuÅŸların tekrar baÅŸlatılmasına yönelik duyuru yapılacağını bildirdi. 

Çin Sivil Havacılık Ä°daresi verilerine göre yerel ulaşım ÅŸirketlerinde 96 adet Boeing 737 tipi yolcu uçağı bulunuyor. 

Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737-8 MAX tipi yolcu uçağı, Kenya'nın baÅŸkenti Nairobi'ye yaptığı uçuÅŸ sırasında düÅŸmüÅŸ, aralarında mürettebatın da olduÄŸu 157 kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Çin DışiÅŸleri Bakanlığı, ölen yolcuların arasında 8 Çin vatandaşı olduÄŸunu açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.