Sosyal Medya

Güncel

Selahaddin E. Çakırgil: Erdoğan’ın Diyarbekir konuşmasını dinlerken..

Selahaddin E. Çakırgil- Star



BaÅŸkan ErdoÄŸan’ın ‘Diyarbekir’ mitingini merakla izledim, baÅŸtan sona.. 
 
ErdoÄŸan’ın ne diyeceÄŸini bilmediÄŸimden deÄŸildi merakım.. 
 
O halde, nedendi? Ä°zah edeyim.. 
 
ErdoÄŸan, siyasette az rastlanacak farklı bir karakter.. Belki, bazı kanunî mecburiyet ve maslahat gereÄŸi, inanmadığı ÅŸeyleri de bazan telaffuz edebilir.. Ama, doÄŸru olduÄŸunu inandıklarını ifade edince, o sözü her yerde tekrarlayabilecek ve bedelini ödemeyi göze alacak bir karakter.. 
 
***
 
Bir HDP’linin ‘Kürdistan’ın CHP ve ‘millet ittifakı’ denilen tarafa oy vereceÄŸi’ne dair sözü etrafında BaÅŸkan ErdoÄŸan, ‘kürd halkı üzerindeki oyunlar’a dikkat çekmeye ağırlık verdi ve katıldığı her mitingde de görüÅŸlerini hışımlı bir ÅŸekilde tekrarladı. Sözleri, hele de USA emperyalizminin, OrtadoÄŸu coÄŸrafyasında yeni devletler ve yeni sınırlar oluÅŸturmak hedefinde olduÄŸunun kapalı ÅŸekilde ifadesiydi.. ErdoÄŸan miting meydanlarında geniiiÅŸ kitlelere bu durumu kendi uslûbuyla ifade etti. 
 
Ama, bazıları, ErdoÄŸan’ın o sözleri sırf, oy almak için, kitleleri tahrik etmek ve coÅŸturmak için söylediÄŸini düÅŸündüler. ‘Bu konuÅŸmayı, gitsin de Diyarbekir’de yapsın bakalım. Yapabilir mi? Asla!’ diyenler bile çıktı. 
 
Ä°çimden kabul etmediÄŸim için, o beyanları sessizlikle geçiÅŸtirdim. DoÄŸrusu, ErdoÄŸan’ın bu sözlerinin, oralarda ona oy getirisinin olmayacağını düÅŸündüÄŸüm halde, bu konuÅŸmaları oralarda da tekrar etmesini temenni ediyordum. Çünkü, ona yakışan, buydu. 
 
Nitekim, öyle de yaptı ve ülkenin baÅŸka ÅŸehirlerinde yaptığı konuÅŸmaları Diyarbekir’de de aynı uslûb ve tonda tekrarladı, hattâ fazlasıyla.. Ama, ErdoÄŸan tutumundan asla tâviz vermedi. Önde gelen bazı HDP’lilerin söylediÄŸi, en düÅŸmanca ve PKK ve YPG ile iÅŸbirliklerini açıkça haykırdıkları sözlerini görüntülü olarak dinletti halka.. Ve, ‘Geliniz, onları piÅŸman edelim.. Onlar sırtlarını PKK’ya dayamışlarsa, biz Allah’a dayadık. (…) Onları Cudi’de, Gabar’da inlerine gömdük, Kandil’de de gömeceÄŸiz.. (…) Biz kürd kardeÅŸlerimizin emperyal oyunlara âlet olmaması için mücadele ediyoruz.’  dedi ve ‘Åžehidlik’lerde birlikte yatan her etnik unsurdan ÅŸehidleri hatırlatarak, ‘Åžehidlerimizin yapmadığı ayrımı yapanlar alçakların taa kendisidir..’ dedikten sonra, ‘Tek millet’ ÅŸiarını da, ‘türk, kürd, arab, çerkez, lâz, arnavud, gürcü’ gibi bir çok etnik unsurları sayarak, ‘Bizim millet anlayışımız bu..’ diye kitleye de tekrarlattı.    
 
***
 
 
 
Ä°KÄ° NOT:
1-Evvelki gün Ä°stanbul- Taksim- Ä°stiklâl Caddesi’nde ezan okunurken, ıslık ve düdükler çalarak ezan sesini bastırmaya çalışan ve en ahlâksız pankartlarla yapılan feminist yürüyüÅŸte, bir büyük laik partinin Ä°l BaÅŸkanı olan hanım da oradaydı. 
 
Kezâ, Balıkesir’in Edremit’in ilçesinde de benzer bir alçaklık sergilendi. 
 
Åžöyle ki, ezan okunmaya baÅŸlayınca, CHP ilçe baÅŸkanı, hürmeten sustu güyâ.. Ama, mikrofon açık kalmıştı.. Oradaki birisi, baÅŸkan adayına, ezan okuyan için, çok alçakça laflar etti. Bir diÄŸeri de BaÅŸkan adayına, ‘Oyumuz Kürdistan’a..’ deyince, o sözü, bir CHP’li, ‘Yani, bize oy verecek!’ diye açıkladı. 
 
Unutulmamalı.. 
 
2- Resul Tosun bey’in dünkü Star’da yazısının ‘HâmiÅŸ’ine ek: Ardan Zentürk’ün 7 Mart tarihli yazısında geçen ‘Müslümanlar’ın birinci görevi Ä°slamcı hareketlerden kurtulmaktır, çünkü hepsi Haçlıların kontrolü altındadır’ ÅŸeklindeki ifade, temelde bir yanlış olduÄŸundan bir genelleme hatasından da söz edilemez.   
 
Çünkü,‘Ä°slâmcılık’ tanımı, kendilerini Müslüman olarak niteleyen ve dünyayı Ä°slâm inancına göre düzenlemeyi ideal edinen ‘müslüman’ kimselere, son 30-40 yıldır verilen bir sıfattır. Böyleyken, eÄŸer Haçlılar’ın kontrolünde olan Müslüman görünümlü birileri varsa, onlar ancak ‘münafık’lardır, ‘Müslüman görünümlü casuslar’dır. 
 
Bu bakımdan, o cümle yanlışlıkla yazılmış ise, gereken düzeltmeyi yapmak Ardan Bey’in sorumluluÄŸundadır. Aksi halde, o ifade, ‘Ben Müslümanım..’ diyen herkesin üzerine atılan bir iftira mahiyetindedir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.