Sosyal Medya

Güncel

Beşar Esed'den açıklama

Beşar Esed: Suriye’ye karşı savaşın artık ağırlıklı olarak ekonomik yaptırımlar ve abluka şeklinde yürütüldüğünü söyledi



Suriye Devlet BaÅŸkanlığı basın dairesinin aktardığına göre BeÅŸar Esed bugün Çin DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Chen Xiaodong ve beraberindeki heyetle görüÅŸtü. Açıklamaya göre Esed, Suriye'ye karşı savaşın artık ağırlıklı olarak ekonomik yaptırımlar ve abluka ÅŸeklinde yürütüldüÄŸünü söyledi.

"SAVAŞ BOYUT DEĞİŞTİRDİ"

“Suriye'ye karşı savaÅŸ, temelinde abluka ve ekonomik savaşın olduÄŸu yeni ÅŸekiller almaya baÅŸladı. Uluslararası politika araçları bugün deÄŸiÅŸti. Daha önce diyalog yoluyla çözülen ihtilaflara ÅŸimdi baÅŸka yollardan çözüm bulunuyor. Boykot, büyükelçileri geri çağırma, ekonomik abluka, terörizmin kullanımı gibi farklı yöntemler kullanılıyor.”

"TERÖRLE MÜCADELE SÄ°YASÄ° ÇÖZÜME YOL AÇACAK"

Esed, "terörle mücadelenin sonuç itibarıyla siyasi çözüme yol açacağına dikkat çekerken, terör bulunduÄŸu sürece siyasi çözüme iliÅŸkin herhangi bir çaba ya da sözün serap ve kandırmacadan ibaret olacağını" belirtti.

ÇÄ°N, ESED'Ä° DESTEKLÄ°YOR

Çin DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Xiaodong ile baÅŸkanlığındaki heyet, Esed rejimi DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim'le de bir araya geldi.

Açıklamaya göre, Çinli diplomat, "Pekin'in Suriye'yi terörle mücadele konusunda desteklediÄŸi ve Çin'in Suriye'nin kalkınma sürecinde aktif rol aldığını" söyledi. Xiaodong, "Pekin'in Çinli ÅŸirketlere bu sürece daha aktif katılma çaÄŸrısında bulunduÄŸunu ve Åžam'la ekonomik iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeye niyetli olduÄŸunu" vurguladı.

1 Yorum

  1. Ömer'i

    Mart 10, 2019 Pazar 20:44

    Esed,doğru yoldasın. Ekonomik ablukayı da ezip geçeceğine inanıyorum...

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.