Sosyal Medya

Güncel

Rostech: S-400’lerin Türkiye’ye teslimatı sorunsuz ilerliyor

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech'in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemi teslimat sürecinin sorunsuz ilerlediğini söyledi.



Rus devlet savunma sanayi ÅŸirketi Rostech'in Uluslarası Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, Defense News dergisine verdiÄŸi röportajda Türkiye ve ABD arasında krize yol açan S-400 füze savunma sistemi konusu hakkında açıklamada bulundu.
 
'SÜREÇ SORUNSUZ Ä°LERLÄ°YOR'
 
Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400’lerin teslimat sürecinin sorunsuz ilerlediÄŸini belirten Kladov, "Kimin hoÅŸlanıp kimin hoÅŸlanmadığını göz ardı ederek müÅŸterek hareket ediyoruz. Bu bir ticarettir. Bu yalnızca bir iÅŸtir. Bu Türk hükümetinin bizden talep ettiÄŸi bizim de onlara vermeyi istediÄŸimiz bir sistemdir. Ve ÅŸu ana kadar süreç oldukça sorunsuz ilerliyor” ifadelerini kullandı.
 
Konuya dair Rus bir gazeteci ile olan anısı da paylaÅŸan Kladov, “Bir Rus gazeteci bana, ‘EÄŸer ABD Türkiye’ye F-35 vermemesi, sizin onlara Su-35 saÄŸlayacağınız anlamına mı geliyor?’ ÅŸeklinde bir soru sormuÅŸtu. Ben de, ‘Bu iÅŸ öyle yürümüyor. Buna öncelikle Türk hükümetinin karar vermesi lazım’ ÅŸeklinde cevap vermiÅŸtim” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.