Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün yargı ayağı deşifre edildi: Yargıçlara renk talimatı

FETÖ'nün, Yargıtay ve Danıştay'a seçilmesi kararlaştırılan mensuplarına, seçimlerden önce yeni görevlerini düzenlenen bölgesel toplantılarda tebliğ ettiği ortaya çıktı. Örgütün, söz konusu yüksek yargıçlara, seçildikten sonra kıyafetlerine, davranışlarına dikkat etmeleri, lacivert veya siyah takım elbiseler giyilmesi talimatı verdiği belirlendi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Yargıtay ve Danıştay'a seçilmesi kararlaÅŸtırılan üyelerine, seçimlerden önce düzenlenen bölgesel toplantılarda yeni görevlerini tebliÄŸ ettiÄŸi, kıyafete, davranışlara dikkat edilmesi, lacivert veya siyah takım elbiseler giyilmesi talimatı verdiÄŸi tespit edildi.
 
ÖRGÜTÜN YARGI AYAÄžI DEŞİFRE EDÄ°LDÄ°
 
Darbe giriÅŸimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde görülen davalarda, örgütün Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) nasıl yapılandığı tek tek ortaya çıkarıldı.
 
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar KeleÅŸoÄŸlu tarafından bir davada sunulan mütalaada, örgütün Yargıtay ve Danıştay üyeliÄŸi seçimlerinden önceki talimatlarına iliÅŸkin tespitlerde bulunuldu. Mütalaaya göre, Yargıtay ve Danıştay üyeliÄŸine seçilecek olan örgüt mensupları, bu görevlerini seçimlerden önce öÄŸrendi.
 
ÖRGÜT 2010'DA HSYK'NIN ÇOÄžUNLUÄžUNU ELE GEÇÄ°RDÄ°LER
 
Örgüt, 2010'da HSYK'da çoÄŸunluÄŸu ele geçirmelerinin ardından Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine çok sayıda mensubunu yerleÅŸtirdi. Söz konusu dönemdeki seçimlerde, örgüt üyesi HSYK üyeleri kendi mensuplarının seçimi için çaba sarf etti.
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün yöneticileri tarafından yapılan çalışmaların ardından, örgüte baÄŸlılık, talimatlara uyma kriterleri de dikkate alınarak, yüksek yargıç yapılacak üyeler belirlendi.
 
Bu isimler, grup sorumlusu adı verilen yöneticilere aktarıldı. FETÖ'nün Yargıtay ve Danıştay grup sorumluları da bölgesel toplantılar düzenleyerek, kendi mensubu hakim ve savcılarla bir araya geldi. Bu toplantılarda, HSYK'da yüksek yargıç seçimleri yapılmadan, örgüt, seçilecek örgüt mensuplarına yeni görevlerini tebliÄŸ etti.
 
FETÖ'DEN DAVRANIÅž VE KIYAFET TALÄ°MATI
 
FETÖ, dava takibi baÅŸta olmak üzere yargılamalarda kendi lehine sonuçlar elde edebilmek amacıyla büyük önem verdiÄŸi Yargıtay ve Danıştay'da görev alacak üyelerine, yüksek yargıç cübbesini giymeden önce çeÅŸitli talimatlar vermeyi de ihmal etmedi.
 
FETÖ yöneticileri, örgüt üyelerinin Yargıtay ve Danıştay'da göreve baÅŸlanmasının ardından kıyafetlerin düzgünlüÄŸüne dikkat etmesi, özellikle lacivert veya siyah takım elbiseler giymesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.