Sosyal Medya

Güncel

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşü başlıyor

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında bir vagon, test sürüşü için belediye ekiplerince güvenli bir şekilde raylara indirildi.



Eminönü'nden baÅŸlayarak Haliç sahili boyunca ilerleyerek Alibeyköy Otogarı'na ulaÅŸacak ÅŸekilde inÅŸa edilen tramvay hattının Balat mevkine, gece saatlerinde tırla bir vagon getirildi.
 
Vagon daha sonra belediye ekiplerince güvenli bir ÅŸekilde raylara indirildi. Test sürüÅŸ çalışmasının ise sabah saatlerinde yapılacağı öÄŸrenildi.

19-03/09/20190309_2_35332647_42411619.jpg


ALÄ°BEYKÖY OTOGARI'NA 30 DAKÄ°KADA ULAÅžIM
 
Saatte tek yönde 25 bin yolcuya hizmet verecek olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı, vatandaÅŸlara Eminönü'nden Alibeyköy Otogarı'na yaklaşık 30 dakikada ulaşım imkanı saÄŸlayacak.
 
Hat; Alibeyköy Otogar, Alibeyköy metro, Alibeyköy merkez, Sakarya Mahallesi, SilahtaraÄŸa, Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Eyüpsultan Teleferik, Feshane, Ayvansaray, Balat, Fener, Cibali, Küçükpazar ve Eminönü olmak üzere 14 istasyondan oluÅŸacak.
 
Çalışmalar tamamlandığında hat ayrıca Eminönü Ä°stasyonu'nda, KabataÅŸ-Eminönü-Zeytinburnu - BaÄŸcılar tramvay hattı ve Åžehir Hatları Vapur Ä°skeleleri, Küçükpazar Ä°stasyonu'nda, Hacıosman-Yenikapı metro hattı, Ayvansaray Ä°stasyonu'nda Beylikdüzü-SöÄŸütlüçeÅŸme metrobüs hattı, Feshane Ä°stasyonu'nda yapımı planlanan Eyüpsultan-BayrampaÅŸa tramvay hattı, Alibeyköy Metro Ä°stasyonu'nda KabataÅŸ-BeÅŸiktaÅŸ-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, Alibeyköy Otogarı Ä°stasyonu'nda ise Seyrantepe-Kağıthane-Alibeyköy metro hattı ile entegre olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.