Sosyal Medya

Bu AK Parti içinde, İslamcıları yüzde 5 gören AKP’lilere meydan bırakılırsa bunun faturası ağır olur

Kaldığımız yerden devam edelim. Sahi Erdoğan hangi gelenekten geliyordu?



EÄŸer listeye giren bazı adaylar yine seçilirse, AK Parti’nin iÅŸi zorlaşır. EÄŸer o adamları tutamazlarsa bu iÅŸ mahkemelik olur. Bu giderek MafyalaÅŸan tipler yollarına devam etmek isterlerse, AK Parti saÄŸlığına geri dönmek istiyorsa, önce sırtındaki bu kan emen kenelerden kurtulması gerek.
 
Bunların en tepeden en alta kadar her yerde uzantıları var. Bu haram para, haram iliÅŸkiler sonlandırılmayacak olursa bedeli ağır olur. Kem alat ile kemalat olmaz. Haram para ile hayır yapılmaz. Kendilerine Osmanlı’dan ve zekattan tahsisat alanlar üzerinden kıyas yaparak meÅŸruiyet oluÅŸturmaya kalkanlar, aslında kendi haramlarına Ä°slam’ı malzeme yapmaya kalkan bahtsızlardır. Bunu geçmiÅŸte yapmaya kalkanlar, zaman içinde çeÅŸitli fitnelere ve yıkımlara sebeb oldular. Tarih bu müfsitlerin sebeb oldukları trajedilerin hikayeleri ile doludur.
 
Devlet kimsenin babasının malı deÄŸil. Mahkeme kadıya mülk de deÄŸil. Biz “Tek adam”lık iddiasında bulunanları da gördük, “Ebedi ÅŸef” iddiasında olanları da, “Kesebir”leri de. Hilafet fonundaki zekat paraları ile faiz kurumu kuranları da, kurban keserek genelev açanları da!. Tek Parti döneminin cinayetlerini de yaÅŸadık, çok parti döneminde yaÅŸanan haltları da gördük. “Halaskar zabitan”ların darbe dönemlerinde yaÅŸattıkları haksızlıkları, zulümleri, soygunları da gördük. Öfkeleri ağızlarından taÅŸanların neler yaptıklarına ÅŸahid olduk. Ä°skilipli Atıfları, Medine Bircanları unutmadık. Daha neler neler.. 47 yıllık yazı hayatımda bu gözler neler gördü, bu kulaklar neler duydu, bu can neler yaÅŸadı! Onun için bugünle darbe günlerini kıyaslamam. O günlerin hepsini bütün sıcaklığı ile yaÅŸadım. Birçok olaya ÅŸahid oldum bir gazeteci olarak, siyasetin kıyısındaki biri olarak.
 
Tamam, bugün de “bizden” birileri ekranlarını bana da karartıyorlar, mikrofonlarını kapatıyorlar, sayfalarını da. Kimi vakıflarının, kimi belediyelerinin kültür etkinlikleri dedikleri programlarından adımı da çıkarıyorlar. Gülüp geçerim. Kendilerine zarar verirler. Keskin sirke küpüne zarar verir.
 
“TaÅŸgetiren vakası”nda, bu iÅŸin arkasında kim varsa ortaya çıkarılıp gereÄŸi yapılmalı. Bu iÅŸler böyle devam eder, yapanın yanına kâr kalırsa, yarın yargısız infazlara kadar gider iÅŸin ucu. Bu iktidar aÅŸkı böyledir ve bütün aÅŸklar böyle baÅŸlar. Bu iÅŸler kısa süre içinde ÅŸüyuu vukuundan beter hadiseler haline gelir. Unutmayın söylenti, en tehlikeli gerçekten daha tehlikeli olabilir. Söylenti kargaÅŸanın ikiz kardeÅŸidir. Ah! Siyasetname okumamış, tarihi övgü ve sövgü, hainler ve kahramanlar kitabı sanan gafiller, okusaydınız, anlasaydınız da, tarihin tekerrür edip durmasına vesile olan iÅŸler yapmasaydınız. Sizden öncekilerin yaÅŸamak zorunda kaldıkları acılar, sizin için baht kaynağı olsaydı. “Öfkeyle kalkıp zararla oturanlar”dan olmasaydınız!
 
Ä°nsan olan her yerde Åžeytan da vardır. Özellikle kamusal sorumluluk üstlenenlerin “cam ev”de oturmaları gerek. “Beni bana bırakma Rabbim” diye dua etmeleri gerek. Kendi nefislerine güvenmemeyi öÄŸrenmeleri gerek. Bunların kamu malını “kul hakkı” olarak görmeleri gerek. “Yetim malı” olarak görmeleri gerek. Yetim malına el uzatanların namazlarının bile kabul edilmeyebileceÄŸini bilmeleri gerek. Haram para ile hayır yapılmayacağını bilmeleri gerek. Helale haram katınca, bunun temiz suya ÅŸarap katmaktan farkı olmadığını bilmeleri gerek. Hayır diye yaptıkları ÅŸeyin bu anlamda onlara hayrı olmayacaktır. Ä°slam’da necasetten, domuzdan, ÅŸaraptan taharet gibi “Hades”den de taharet gerekir. Haram para ile yapılan iÅŸlerden hayır gelmez.
 
Nenem derdi ki, “Allah buÄŸdayın karnını yarık yarattı ki, paylaşırken hak geçmesin, buÄŸday tanesi kolay paylaşılsın” diye. Bakın muhatabınız kafir de olsa ona haksızlık yapamazsınız. Resulullah Medine’ye giderken, Hz. Ali’yi niçin geride bırakmıştı, hatırlayın..
 
Hz. Ömer kendini eleÅŸtiren sahabeyi susturmadı. “Ömer yanıldığında onu düzelten kulunu yaratan Allah’a hamd ederim” dedi.
 
Ben yanılırsam ve eÄŸer siz beni düzeltmezseniz, ben sizden ÅŸikayetçi olurum. Ben nasıl eleÅŸtiriyorsam, siz de beni öyle eleÅŸtirebilirsiniz elbette. Nefsimi terbiye etme konusunda bana yardım edin. Ben yanılırsam beni uyarın ki, Allah’ın gazabına uÄŸrayanlardan olmayayım. Madem her gün bir ÅŸeyler yazıyorum, baÅŸkalarını yanıltmanın vebali büyük olur. Beni düzeltin ki, ben de baÅŸkalarına zarar vermeyeyim. Her gün bir ÅŸeyler yazarken, aslında birçok yanlışlar da yapıyorumdur. Sizler de sakın olana kafanızı bana kiraya vermeyin. Gerçek benim yazdıklarımdan ibaret olmadığı gibi, bazı durumlarda aklımla vardığım sonuçlar konusunda tam benim tersim olan bir kanaate sahip olup, en az benim kadar doÄŸru olabilirsiniz. AkledeceÄŸiz, sabredeceÄŸiz, istiÅŸare edeceÄŸiz, ÅŸûra yapacağız. Her gün, günde 40 kez, “Bana hakkı hak, batılı batıl göster” diyorsak elbette vardır bunun sebebi. Ä°nsanları kendimize deÄŸil, Allah’a, Resulüne, kitaba çağıralım. Ne kibirlenerek baÅŸkalarına Ä°lahlık ve Rablik taslayalım, ne de baÅŸkalarını, o kim olursa olsun, Allah’tan baÅŸka hiç kimseyi Ä°lah ve Rab edinmeyelim.
 
Dikkat edelim öyle haltlar yeniyor ki, eÄŸer onları yapanlar “Bizden” ise, ben o “bizden” deÄŸilim. “Bizden” görünen herkes “bizden” deÄŸildir. Sakın ola, “Åžeytan sizi Allah’la adatmasın!”
 
Kimse kimseye “Raina” demesin. “Unzurna” yeter. Kimse kimseye “hüküm koyma”ya, “posta koyma”ya, kimse kimseye aba altından sopa göstererek, bazı birtakım güçleri devreye sokarak insanları terbiye etmeye kalkmasın. Bu Ä°lahlık ve Rablik taslamak olur. Din ve devlet büyüklerini de Ä°lah ve Rab edinecek deÄŸiliz. Bizim Rabbimiz Allah’tır! Biz din biçenlerin, kendi ideolojilerini dinleÅŸtirenlerin de geçmiÅŸte kimler olduklarını ve bu yolda neler yaptıklarını biliyoruz. Bu anlamda haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, Allah’a ve ahiret gününe iman edenler için yol birdir. O da haklının yanında, zalime karşı durmaktır. Hatta zalim babamız da olsa, mazlum düÅŸmanımız da olsa. Ayet öyle diyor: “Bir kavme olan düÅŸmanlığınız sizleri onlar hakkında adaletsizliÄŸe sevk etmesin”
 
Öte yandan; birilerine olan kızgınlığımın; onlar hakkında adaletsizliÄŸe sevk etmemesini ben Rabbimden niyaz ediyorum. Ve o duam o ki, Rabbim benim ellerimle zalimleri cezalandır ve mazlumlara yardım et. Bana Hak’kı Hak, batıl’ı batıl göster ve Hak’da toplanmamızı nasib et. Beni nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uÄŸrayanların deÄŸil. Beni rızanın tecellisinin vesilesi kıl. (Amin)
 
Beni sabırla dinleyen, yanıldığımda beni uyaran, hakkı söylediÄŸimde sesime ses vererek, Hak olan sözü destekleyen kardeÅŸlerimden Allah razı olsun. TeÅŸekkür.. Selâm ve dua ile
 
Kaynak: Yeni Akit

1 Yorum

  1. Ekrem Ali

    Mart 12, 2019 Salı 15:50

    Camii buyusede imam deÄŸiÅŸmiyor boÅŸuna yorulma hoca !

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.