Sosyal Medya

Memur Sen Başkanı: 28 Şubat'ta zulmün meşruiyetini üreten Üstün Dökmen gibi adamlar hala itibar görüyor

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in “Başörtülüler psikolojik danışman, rehber öğretmen olamaz” sözlerine sert bir dille tepki gösterdi.



Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, “Bu nasıl bir milli eğitim hafızası ki bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davetler alıyor” dedi.
 
Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerine Prof. Dr. Üstün Dökmen konuşmacı olarak davet edildi. Burada yaptığı konuşmada,  “Başörtülüler psikolojik danışman, rehber öğretmen olamaz” sözleri bir anda gündemi sarstı. Birçok kişi İslami değerlere yapılan bu saldırıya tepki gösterirken Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yapılan bu saldırının kabul edilemeyeceğini ifade etti.
 
BUNLAR KÜÇÜK ŞEYLER DEĞİL
 
Daha önce de Dökmen’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir toplantısında dini değerlerle alay ettiğini belirten Yalçın, “MEB’in Antalya’daki bir toplantısında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini hedef alan Üstün Dökmen, şimdi de Sakarya’da başörtüsü konusundaki önyargısını ortaya dökmüş. Önyargılarını, zırvalarını güya bilimsellik maskesiyle yedirmeye kalkmış. Üstün Dökmen, ‘Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hıristiyan psikolog haç takmamalı ise rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olmaz. Meslek icra edilirken inşallah, maşallah, hayırlısıyla gibi cümleler sarf edilmemelidir’ demiş. Bu adamın yaptıkları ‘küçük şeyler’ değil” eleştirisinde bulundu.
 
“HÂLÂ İTİBAR GÖRÜYORLAR”
 
MEB’in yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Yalçın, “İki noktada üzüntümü ifade etmeliyim. Birincisi, yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler. Zulüm, onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu. Üzgünüm, çünkü hâlâ itibar görüyorlar. İkincisi, bu nasıl bir milli eğitim hafızası ki bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davetler alıyor. Bu yaşananlardan umarım bu kez bari ders alınır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.