Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan çiftçilere iyi haber: 3 milyar 716 milyon lira destek ödemesi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alan bazlı desteklerde 2 milyar, buzağı desteklerinde 730 milyon lira, diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitkileri desteklerinde 80 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 716 milyon lira destekleme ödemesi yapacaklarını açıkladı. Erdoğan konuşmasında, "Tarım sektöründeki spekülatörleri tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre de muamele ediyoruz" dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye’nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" programında konuÅŸtu.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Burada Mart ayında yapılacak desteklerin müjdesini sizlerle paylaÅŸmak istiyorum: Alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteklerinde 730 milyon lira, diÄŸer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira, yem bitkileri desteklerinde 80 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız.
 
Tarım yapılan alanlarımızı koruma altına almak için sit alanı olarak ilan ediyoruz Aksi halde yazık olur. bu topraklar rastgele kullanılsın için deÄŸil. Tarım ise tarım için kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde bu millete ihanet ederiz.
 
SPEKÜLATÖRLERE TERÖRÄ°ST MUAMELESÄ° YAPIYORUZ
 
258 ovamızı sit alanı ilan ettik. Bunu 300'e çıkartacağız. Hiç kimsenin ne üreticimizin alın terine ne de tüketicimizi sofrasına göz dikmesine izin vermeyeceÄŸiz.
 
Tarım sektöründeki spekülatörleri tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre de muamele ediyoruz.
 
VATANDAÅžA UCUZ ET
 
Maalesef vatandaÅŸlarımıza halen istediÄŸimiz fiyattan et sunamadığımızı itiraf etmek gerekiyor. Hayvancılıkta durumumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor.
 
KARÅžIMIZA ENGELLER ÇIKIYOR
 
GeçtiÄŸimiz yılda ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Türkiye büyüdükçe bundan çiftçilerimiz de üreticilerimiz de payına düÅŸen nasibi alacaktır. Ülke ve millet olarak ne zaman hedeflerimize yaklaÅŸsak, karşımıza engeller çıkarılıyor. Kim nasıl hizmet verdi? Bunu siyaset gözlüÄŸünden çıkarak bunu saÄŸduyuyla deÄŸerlendirmenizi istiyorum.
 
DEVLETÄ°N PARASINI KANDÄ°L'E GÖNDERECEK HALÄ°MÄ°Z YOKTU
 
AK Parti gibi orman varlığını artırmış bir partiye ağır suçlamayla, aÄŸaç kesiÄŸimiz bahanesiyle gezi oyununu yaptılar. Bölücü terör örgütünün çukur eylemleriyle ülkemizin GüneydoÄŸu Anadolu’su mahvedildi. Kayyum olayını hukuk çerçevesinde devreye soktuk. Devletin gönderdiÄŸi parayı Kandil’e gönderenlerle yola devam edecek halimiz yoktu. Kayyumlar vasıtasıyla ÅŸimdi bölgede konutlar bitiyor, sahiplerine teslim ediliyor.
 
CHP, HÄ°ÇBÄ°R ZAMAN TÜRKÄ°YE'NÄ°N YANINDA YER ALMADI
 
Bir yatırımın olması için güvenin istikrarı olması lazım. Bu olmadığı zaman yatırım yapılmaz. Bütün bunlar olmayınca FETÖ ile kanlı bir darbe yapmaya teÅŸebbüs ettiler.
 
Ana muhalefet "PYD bize neden saldırsın diyor" Bu nasıl bir anlayış ben de diyorum ki saldırdı saldırdı. Son olarak geçen yıl aÄŸustos ayında ekonomi silahını çektiler. Tamamen suni bir anafor oluÅŸturarak Türkiye'nin ekonomisin batırmaya çalıştılar.
 
Åžimdi son bir umutla 31 Mart'ı bekliyorlar. Bu seçimlerde istedikleri gibi bir istikrarsızlık ortamı oluÅŸturabilirlerse, hemen ardından tüm cephelerden ülkemize yeni saldırılar düzenlemeyi planlıyorlar.
 
Ama buradan söz veriyorum bunlara asla fırsat tanımayacağız. CHP, terör örgütlerinin saldırılarında darbe giriÅŸimlerinde hiçbir zaman Türkiye'nin yanında yer almamıştır. KılıçdaroÄŸlu Avrupa'da terör örgütlerinin temsilcileriyle paçavralarıyla yan yana fotoÄŸraf çektiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.