Sosyal Medya

Güncel

İran'dan 'Haşd-i Şabi ve Husiler' açıklaması

Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Musa Gazanfer Abadi, kendilerinin İran devrimine yardım etmemesi durumunda Iraklı Haşd-i Şabi, Afganistanlı Fatimiyyun, Pakistanlı Zeynebiyyun ve Yemenli Husilerin gelip devrimi koruyacağını ileri sürdü.



Ä°ran'daki yerel medyada yer alan haberlere göre, Kum kentinde dini ilimlerin verildiÄŸi bir kurumda konuÅŸma yapan Abadi, ülkenin ekonomik ve güvenlik durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abadi, 40'ıncı yılına giren İran devriminin korunmasıyla ilgili, "Eğer biz devrime yardım etmezsek, Irak'taki Haşd-i Şabi, Afganistanlı Fatimiyyun, Pakistanlı Zeynebiyyun ve Yemenli Husiler gelip devrimi korur." ifadelerini kullandı.

DEVLET YETKÄ°LÄ°LERÄ°NE 'CASUSLUK' ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Ülkedeki en önemli ve karmaşık davalardan birinin casusluk konusu olduÄŸunu ileri süren Abadi, bazı devlet yetkililerinin güvenlik kurumlarının bu konuda hazırladığı raporlara önem vermediÄŸini dile getirdi.

CasusluÄŸun açığa çıkarılmasının çok zor bir mesele olduÄŸunu ve bu tür bireylerin kendilerini samimi ve inançlı olarak gösterdiÄŸini savunan Gazanfer Abadi, "Bazı devlet yetkilileri bu konuya çok kabaca yaklaşıyor ve ilgi göstermiyor, ülkenin en önemli meselesinin onlar için hiçbir önemi yok." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.