Sosyal Medya

Güncel

Soylu: İran'la PKK'ya yönelik birlikte operasyon yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "31 Mart'ta zayıf çıkarsak, HDP'nin de PKK'nın talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye'ye 4.5 yılı zehir zindan eder" dedi. Soylu, İran'la PKK'ya yönelik birlikte operasyon yapacaklarını duyurdu.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yerel seçimlerden terörle mücadeleye kadar gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulunuyor. Soylu'nun ifadelerinden satır baÅŸları ÅŸöyle:

— Türkiye'de yatırım yapılacaksa bu, güvenliÄŸe, huzura ve insanların kafasının rahat olmasına baÄŸlıdır. Uluslararası doÄŸrudan yatırımcı gelecekse bunun temeli Türkiye'de kendini güvende hissetmesidir.

​- 31 Mart'ta zayıf çıkarsak, HDP'nin de PKK'nın talimatlarının da bulunduÄŸu ittifak, Türkiye'ye 4.5 yılı zehir zindan eder.

'HDP'YÄ° MECLÄ°S'E TAÅžIYAN CHP VE KILIÇDAROÄžLU'DUR'

— 24 Haziran'da HDP'yi Meclis'e taşıyan CHP'dir ve KılıçdaroÄŸlu'dur. Bunun sorumluluÄŸu bu dünyada da öteki dünyada da onlardadır.

 

- (Millet Ä°ttifakı) Bizim yaptığımız tespitlerde, bu ittifaka HDP her yönüyle destek veriyor.

— 94 belediye baÅŸkanı teröre karıştığı için alındı. Teröre karışmayan 2-3 belediye baÅŸkanı var, onları almadık mesela, müdahale etmedik. Onları dışladılar zaten.

— Birileri 'Türkiye'de beka problemi yok' diyor. 15 Temmuz'dan bir gün önce Türkiye'de beka problemi var mıydı yok muydu? 6-7 Ekim olaylarından üç gün önce Türkiye'de beka problemi var mıydı yok muydu?

'HDP, ZÄ°LLET Ä°TTÄ°FAKI PARTÄ°LERÄ°NE 299 ADAY VERDÄ°'

— HDP, zillet ittifakı içerisindeki bütün partilere 299 aday, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi vermiÅŸ.

- Kayyum memnuniyeti 94 yerde yüzde 65'in üzerinde. Normal belediyelerde bu kadar büyük memnuniyet yoktur. Görevden alma bir tedbirdir, iÅŸ iÅŸten geçmeden müdahale etmek demektir. O Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın hakkıdır. Devlet, yasalar, kanunlar Ä°çiÅŸleri Bakanlığına böyle bir hak vermiÅŸ, bizatihi bakanın kendisine böyle bir hak vermiÅŸti.

 

— (Terörle iltisaklı belediye baÅŸkanları) Bir terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı dedikten sonra zaten hukuken görevden alınacaktır ve gereÄŸi de yerine getirilecektir. Ä°çeri atılan adamın herhalde belediyeyi yönetecek hali yok.

— DaÄŸa götürülenler kimin çocukları? Tüm bu günahların tamamını CHP ve zillet ittifakı kendi üzerine alıyor, taşıyıcı annelik yapıyor.

— (HDP) Beraber icraya gelmek istiyorlar. Dün Cizre Belediyesi'nde, Sur Belediyesi'nde, bugün ErciÅŸ Belediyesi'nde yaÅŸadığımızı Ä°zmir'den Buca'ya kadar kim ne kazanacaksa, Ä°stanbul'dan, hangi belediye kazanacaksa, Ankara'ya kadar bütün belediyelerde artık PKK'nın bir temsilcisi, Kandil'den haber götüreni ve irade ortaya koyanı olacak. Bu, PKK'ya bir tünel açmak demektir. O zaman biz bu terörle mücadeleyi niçin yapıyoruz? Bu soruyu kendimize sorarız.

'TERÖRÜN ÅžAH DAMARI KESÄ°LDÄ°'

- DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'ya öyle bir el uzatıldı ki kayyum vesilesiyle, hem terörün ÅŸah damarı kesildi hem de oranın imar ve inÅŸaası önemli ölçüde gerçekleÅŸtirildi. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki asayiÅŸ olaylarımız önemli oranda azaldı.

— 2019 seçimlerinde 2014 yerel seçimlerine göre olaylardaki azalma yüzde 88.1. Siyasi etkinliklere 2014 seçimlerinde 1 Ocak'la 6 Mart arası 3 milyon 671 bin katılım olmuÅŸ, ÅŸu anda 4 milyon 780 bin. Yani çok daha fazla insan siyasal etkinliklere katılıyor ve müdahale oranımız da yüzde 2.6'dan yüzde 0.5'e düÅŸmüÅŸ. Seçim olayı 2014'te 581 tane olmuÅŸ, bu dönem 237'ye düÅŸmüÅŸ.

— Ä°ran'la PKK'ya yönelik inÅŸallah birlikte operasyon yapacağız.

'MURAT KARAYILAN'A ÇAÄžRIDA BULUNUYORUM…'

 

- CHP, bundan sonraki yıllarda, KılıçdaroÄŸlu'nun yönettiÄŸi ve PKK ile ilintisinin en üst noktaya çıktığı bu dönemi, kendi tarihleri içerisinde bir kara dönem olarak nitelendirecektir. Gelecekte CHP'liler KılıçdaroÄŸlu döneminden bahsetmeyecekler, 'Bu bizim için ayıplı bir dönem' diyecekler.

 

— Åžu anda yurt içinde 700'ün altında terörist var. Ä°çeri giriÅŸ de çok az. Ocak'tan bu yana 12 kiÅŸi girmiÅŸ. Sınırlarda ciddi tedbirler alınıyor.

— PKK 14-15 yaşındaki çocuklara musallat olmuÅŸ. Bu ahlaksız örgüte destek olan, buna ev sahipliÄŸi yapmaya çalışanlara ne diyeceÄŸiz?

— Murat Karayılan'a bir çaÄŸrıda bulunuyorum. Her yıl sözde ÅŸehitler kataloÄŸu çıkarıyorlar. 2018 için de çıkarsın. Niye çıkarmadın diye bir sormak lazım. Terör örgütü tarihinin en zor dönemini yaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.