Sosyal Medya

Güncel

Kanada'da PKK'ya para yardımı yapan vakfa ceza

Kanada Vergi İdaresi denetçileri, Toronto kentinde bulunan Anadolu Kültür Vakfı'nın halktan topladığı yardım paralarını terör örgütü PKK'ya yolladığını belgeleyerek, hayır kurumu statüsünü iptal etti.



Terör örgütü PKK'nın Kanada'daki paravan vakıflarından Anadolu Kültür Vakfı'nın, Kanada Vergi Ä°daresi denetçilerinin denetimi sonunda örgüte para yolladığı ortaya çıktı. 
 
Merkezi Kanada'nın Toronto kentinde bulunan ve 2011 yılından bu yana "hayır kurumu" statüsü ile halktan para toplayan vakfın hesapları, geçtiÄŸimiz günlerde Kanada Vergi Ä°daresi (CRA) denetçileri tarafından incelemeye alındı. Kanada Vergi Ä°daresi müfettiÅŸlerinin denetim sonrası hazırladıkları raporda, "vakfın Suriye'deki sivillere, evsiz, aç ve muhtaç kadın ve çocuklara yardım" olarak topladığı paralardan, 160 bin Kanada dolarını (653 bin TL) terör örgütü PKK'ya yolladığı kaydedildi.
 
Raporda, "PKK'nın, Kanada'nın da kabul ettiÄŸi ve ilgili listeye aldığı bir terör örgütü olduÄŸu; dolayısıyla, örgüt kaynaklarının PKK'nın siyasi çabalarını desteklemek için kullanılamayacağı" belirtildi. 
 
HAYIR KURUMU STATÜSÜ Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°
 
Anadolu Kültür Vakfı'nın, PKK'nın veya PKK ile iliÅŸkili grupların açıkça destekleyicisi olduÄŸu kaydedilen CRA raporunda, vakfın "hayır kurumu" statüsünün iptal edildiÄŸi de kayıt altına alındı. Buna göre vakıf artık para ya da bağış toplama yetkisine sahip olamayacak. Vakfın 2011-2014 yılları arasındaki kayıtlarının incelendiÄŸi 110 sayfalık denetim raporunun analiz kısmında ise Anadolu Kültür Vakfı için, "PKK ile baÄŸlantılı grupların faaliyetlerini finanse etmek için kayıtlı bir yardım kuruluÅŸu" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.
 
Kanada'da Toronto baÅŸta olmak üzere muhtelif kentlerde terör örgütü PKK ve yan kuruluÅŸlarından YPG'yi destekleyen birçok dernek, vakıf ve toplum merkezleri faaliyet gösteriyor. 
 
Kanada Vergi Ä°daresi (CRA) denetçilerinin 110 sayfalık raporunun orijinal metnine, https://www.scribd.com/document/401065466/Anatolia-Cultural-Foundation linkinden ulaşılabiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.