Sosyal Medya

Güncel

İdlib’de 500 aileye insani yardım

Son haftalarda yoğun bombardıman altında kalan Suriye’nin İdlib kentinin Han Şeyhun ilçesindeki 500 aileye insani yardım malzemesi ulaştırıldı.



Son haftalarda yoÄŸun bombardıman altında kalan Suriye'nin Ä°dlib kentinin Han Åžeyhun ilçesindeki 500 aileye insani yardım malzemesi ulaÅŸtırıldı.

BeÅŸar Esed rejimine baÄŸlı güçlerin havadan ve karadan düzenlenen saldırılarla hedef aldığı Han Åžeyhun ilçesinde yaÅŸayan sivillere, 10 araçla insani yardım malzemesi gönderildi.

Han Åžeyhun'daki 500 aileye Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı tarafından içerisinde kuru bakliyat, sıvı yaÄŸ, kahvaltılık ürünler ve konserve gibi temel yaÅŸam malzemelerinin bulunduÄŸu gıda kolilerinin yanı sıra hijyen kiti, soba, temiz içme suyu ve saÄŸlık malzemesi yardımında bulunuldu.

Ä°HH Suriye Çalışmaları Saha Görevlisi Yusuf Ä°slam YeÅŸil, yaptığı açıklamada, bombardımana maruz kalan Han Åžeyhun ilçesindeki ailelere yardım ulaÅŸtırmak amacıyla bölgeye gittiklerini söyledi. Han Åžeyhun'dan göç eden ailelere yönelikte yardım çalışması baÅŸlattıklarını ifade eden YeÅŸil, "Han Åžeyhun ilçesi haftalardır yoÄŸun bombardımana maruz kalıyor. Buradaki 500 aileye insani yardım malzemesi ulaÅŸtırmak için bölgeye geldik. Ä°lçeden göç eden ailelerde var. Onlara da ulaÅŸarak acil ihtiyaçlarını gidermek üzere yardım çalışması baÅŸlattık." dedi.

Yardım dağıtırken bombardıman yapıldı

Ä°HH ekiplerinin Han Åžeyhun'da dağıtım yaptığı sırada bombardımanın devam ettiÄŸi ve ilçedeki çeÅŸitli noktalardan duman yükseldiÄŸi görüldü.

Ailelerin bombardımandan zarar görmemesi için yardım dağıtımlarını ilçe içerisindeki kısmen daha güvenli bir alanda yapan Ä°HH ekipleri, dağıtımın tamamlanmasından sonra sivillerin sığınaklara ulaşımını saÄŸladı.

Suriye'nin Ä°dlib iline baÄŸlı Han Åžeyhun ilçesine daha önce 4 Nisan 2017 tarihinde BeÅŸar Esed rejimine baÄŸlı güçler tarafından kimyasal saldırı düzenlendi. Kimyasal saldırı 100'ü aÅŸkın sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ä°lçe, Suriye'deki iç savaşın baÅŸlamasının ardından en fazla saldırıya uÄŸrayan bölgeler arasında yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.