Sosyal Medya

Hindistan-Pakistan sınırında çatışmalar şiddetlendi

Pakistan ve Hindistan askerleri Keşmir Kontrol Hattı'nda karşılıklı ateş açtı. Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir'in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat'ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başlamıştı



Hindistan medyasında yer alan habere göre, Hint yetkililer, Pakistan güçlerinin Cammu KeÅŸmir'in Aknur bölgesini ağır silahlarla vurduÄŸunu belirterek, Hindistan'ın da buna karşılık verdiÄŸini kaydetti.
 
Ä°ki ülke sınırında 3 saatten fazla süren yoÄŸun çatışmanın ardından Hindistan tarafında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
 
HÄ°NDÄ°STAN-PAKÄ°STAN GERÄ°LÄ°MÄ°
 
Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, KeÅŸmir'in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Åžubat'ta polis teÅŸkilatına baÄŸlı milis gücüne yapılan ve 44 kiÅŸinin öldüÄŸü bombalı saldırıyla baÅŸladı.
 
Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.
 
Hindistan, 26 Åžubat'ta KeÅŸmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediÄŸini duyurdu.
 
Pakistan da hava sahasını ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü bildirdi. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına girdi.
 
Hindistan, Pakistan'a ait bir savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü açıklarken, Ä°slamabad yönetimi bunu doÄŸrulamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.