Sosyal Medya

Bir baba kızından, kızı da babasından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla şikayetçi oldu

Ankara'da 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret'suçlamasıyla ilginç bir soruşturma gündeme geldi. Bir baba kızından, kızı da babasından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği iddiasıyla şikayetçi oldu.



M.C. isimli baba, üniversite öÄŸrencisi kızı A.T.C.'den 'CumhurbaÅŸkanı'na hakaret' suçunu iÅŸlediÄŸi iddiasıyla ÅŸikayetçi oldu. Ardından da A.T.C., babası M.C.'nin ‘ErdoÄŸan'a hakaret' ettiÄŸini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kızının ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸini öne süren baba M.C., 14 Ocak 2019'da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde, "Kızım A.T.C., sayın CumhurbaÅŸkanımız ve ÅŸahsıma hakaret etmiÅŸtir, çok zoruma gitmiÅŸtir" ifadesine yer veren M.C., kızının cezalandırılmasını istedi:

"Kızım A.T.C., 13.10.2018 Cumartesi, saat 13.05 sularında e-mail üzerinden yazışmalarımız esnasında, sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan hakkında hakaret içeren, eklerde sunduÄŸum mesajı atmıştır. Kızım A.T.C., sayın CumhurbaÅŸkanımız ve ÅŸahsıma hakaret etmiÅŸtir, çok zoruma gitmiÅŸtir. GereÄŸinin yapılmasını arz ederim."

Babasının suç duyurusu üzerine A.T.C. hakkında, ‘CumhurbaÅŸkanı'na hakaret'ten soruÅŸturma baÅŸladı. 17 Ocak'ta Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Bürosu'nda ifade veren A.T.C., suçlamaları reddetti ve babasıyla arasının bozuk olduÄŸunu söyledi.

'ZATEN BABAM SÄ°YASÄ° OLARAK AK PARTÄ° KARÅžITI BÄ°R Ä°NSAN'

A.T.C., savcılıktaki ifadesinde ÅŸunları dile getirdi: "M.C. benim babamdır ve babamla aramız bozuktur. Kendisi sürekli beni arayarak ve mesaj göndererek bazı ithamlarda bulunmaktadır. Ä°hbara konu mesajda bu ÅŸekilde babamın bana gönderdiÄŸi mesajlar sırasında benim o anki sinirle babama karşı yazdığım bir mesajdır. Zaten babam da siyasi olarak AK Parti karşıtı bir insandır. Bizi de sürekli bu ÅŸekilde yetiÅŸtirmeye çalışmıştır."

A.T.C. hakkında kovuÅŸturma baÅŸlaması için Adalet Bakanlığı'ndan izin gerekiyor. Fakat aradan geçen sürenin ardından bu sefer de A.T.C., babasının CumhurbaÅŸkanı'na hakaret ettiÄŸini bildirerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

A.T.C., dilekçesinde ÅŸunları kaydetti: "Babam M.C., Facebook hesabında, arkadaÅŸ olduÄŸu kullanıcılarla siyaset içerikli sohbetlerde bulunmuÅŸ olup, bu sohbetlerde sayın CumhurbaÅŸkanı'mıza ve birçok siyasi lidere aÄŸza alınmayacak sözler yazmış ve nefretini dile getirmiÅŸtir. Aile içindeyken de sık sık Sayın CumhurbaÅŸkanımıza hakaret ediyordu. Babam M.C.'den davacı ve ÅŸikayetçiyim."

Savcılık ise M.C. hakkında takipsizlik kararı verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.