Sosyal Medya

Güncel

Bolton: ABD Venezuela'daki iktidarın değişmesi için koalisyon kurmak istiyor

Beyaz Ev Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD'nin Venezuela'daki iktidarın değişmesi için koalisyon kurmaya çabaladığını belirtti.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Amerikan CNN kanalına verdiÄŸi röportajda ABD'nin Venezuela'daki iktidarın deÄŸiÅŸmesi için koalisyon kurmaya çabaladığını açıkladı.

Bolton, "Ä°ktidarın barışçıl bir ÅŸekilde (Venezuela Devlet BaÅŸkanı) Nicolas Maduro'dan geçici devlet baÅŸkanı olarak tanıdığımız (Venezuela Ulusal Meclis BaÅŸkanı) Juan Guaido'ya geçmesi için destek toplamaya çalışıyoruz. (Maduro'yu), yozlaÅŸmış tüm rejimi deÄŸiÅŸtirmek için toplayabileceÄŸimiz kadar geniÅŸ bir koalisyon görmek isterdim. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

VENEZUELA'DA ABD DESTEKLİ DARBE GİRİŞİMİ

Venezuela'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelerken, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkilerinin süreceÄŸini açıklamıştı.

ALMAN BASINI: GUAIDO'NUN 'Ä°SYANI' BAÅžARISIZ OLDU

Geçen hafta Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, Venezuela'daki muhaliflerin lideri Juan Guaido'nun ‘isyanının' baÅŸarısızlığa uÄŸradığını yazmıştı.

Guaido'nun ‘Vatanımızı özgürleÅŸtirmek uÄŸruna tüm yöntemleri göz önünde bulundurmalıyız' sözlerinin muhalefet kanadının güçsüzlüÄŸünü ortaya çıkardığı kaydedilen yazıda, ayrıca ülkenin meÅŸru lideri Nicolas Maduro'nun, Guaido'nun zayıflığını, rakibinin ülkesini zengin kaynakları ile birlikte ‘Kuzey Amerika emperyalizminin sunağına' atma niyetinde olduÄŸunun bir kanıtı olarak kullanabileceÄŸi ifade edilmiÅŸti.

 

Gazete, her ÅŸeye raÄŸmen muhaliflerin teslim olma niyetinde olmadıklarını ve ABD'den ciddi bir desek aldıklarını ekleyerek, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun Venezuela'daki deÄŸiÅŸimleri engellemeye çalışanların sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağı yönündeki sözlerini hatırlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.