Sosyal Medya

Güncel

İran'dan körfez ülkelerine ayaklanma tehdidi

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, körfez ülkelerinin yöneticilerini hedef alarak, "İslam düşmanlarına sığınmaya devam ederse kendilerini hakarete uğramış hisseden halklarının ayaklanmasıyla karşı karşıya kalacaklar" ifadelerini kullandı.



Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Åžemhani, "ABD müttefiki bölge ülkeleri, Ä°slam düÅŸmanlarına sığınmaya devam ederse kendilerini hakarete uÄŸramış hisseden halklarının ayaklanmasıyla karşı karşıya kalacaklar. Öngörümüz bu yöndedir" dedi.

Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Åžemhani, Basra Körfezi ülkelerini ima ederek ABD ile hareket eden ülkelerde "halk ayaklanması" tehdidinde bulundu.

Ä°ran-Irak savaşıyla ilgili baÅŸkent Tahran'da düzenlenen konferansta konuÅŸan Åžemhani, bölgedeki geliÅŸmelerle ilgili deÄŸerlendirmede bulundu. 

Åžemhani, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve bölgedeki Arap ülkelerinin Ä°ran karşıtı koalisyon oluÅŸturma arayışlarının VarÅŸova'daki konferansta baÅŸarısızlığa uÄŸradığını savundu. 

Åžemhani, Basra Körfezi'ndeki Arap ülkelerinin Washington yönetimi ile olan iliÅŸkilerini eleÅŸtirerek, "ABD müttefiki bölge ülkeleri, Ä°slam düÅŸmanlarına sığınmaya devam ederse kendilerini hakarete uÄŸramış hisseden halklarının ayaklanmasıyla karşı karşıya kalacaklar. Öngörümüz bu yöndedir." dedi.

Ä°ran'ın füze programının da müzakere edilmeyeceÄŸini aktaran Åžemhani, Sistan-Beluçistan'da 27 askerin öldüÄŸü terör saldırısıyla ilgili olarak da Pakistan'ın, sınırlarından teröristlerin geçiÅŸini engellemesi gerektiÄŸini ve bu ülke ile olan ortak sınırların korunması için yeni önlemlerin alınacağını ifade etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.