Sosyal Medya

ABD'den Türkiye'ye gelen S-400 teklifi

Bloomberg'in haberine göre, ABD yönetimi Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi karşılığında görüşmelerin devam ettiği Patriot füze sistemlerinden birini 2019 sonuna kadar teslim etmeyi teklif etti. Ankara, teklifi reddetti



Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze ve hava savunma sistemleri satın alması uzun süredir Washington'ın da gündemindeydi. ABD'nin Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi karşılığında Patriot füzelerini teklif ettiÄŸi öne sürüldü.
 
Bloomberg'de yer alan habere göre, ABD yönetimi S-400'lerden vazgeçilmesi karşılığında 2019 sonuna kadar bir Patriot sistemini teslim etmeyi teklif etti. Ancak teklif Türkiye tarafından reddedildi.
 
ABD'nin teklifinin 15 Åžubat'tan önce yapıldığı ancak teklifin bir kredi anlaÅŸması ve teknoloji paylaşımı ÅŸartlarını içinde bulundurmadığı ifade edildi. BilindiÄŸi gibi Ankara, Patriot füzelerinin satın alınmasında teknoloji transferini de anlaÅŸmanın bir ÅŸartı olarak görmek istiyor.
 
Türkiye'nin Washington'dan gelen Patriot teklifini reddetmesinin ardından görüÅŸmelerin durma noktasına geldiÄŸi bildirildi.
 
Rusya ile S-400'ler için ortak üretim ve teknoloji transferini de kapsayan bir anlaÅŸma imzalayan Türkiye'nin ilk S-400'leri Temmuz ayında alması bekleniyor. Öte yandan ABD yönetimi, daha önce farklı kademelerden peÅŸi sıra yaptıkları açıklamalarla, Türkiye'nin S-400 füzelerini satın alması durumunda yaptırım uygulanabileceÄŸi tehdidinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.