Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'dan HDP'lilere sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin mitinginde halka seslendi. Artvin'de hizmete giren yatırımları tek tek örneklerle anlatan Erdoğan, denizin üzerine yapılacak olan havalimanının 2022 yılında hizmete gireceğini açıkladı. Erdoğan konuşmasının sonunda HDP'lilere seslenerek şöyle konuştu: İstiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defol oraya gidin. Ne diyor 'Biz sırtımızı PYD'e dayadık' diyor, 'Biz sırtımızı PKK'ya dayadık' diyor. Peki biz sırtımızı kime dayadık? Halka ve Hakka dayadık...



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Ardahan gezisinin ardından karayoluyla Artvin'e geldi.  Buradaki coÅŸkulu kalabalığa seslenen ErdoÄŸan, Yusufeli Barajı'nın Türkiye'nin en yüksek barajı olacağını ve ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını söyledi. ErdoÄŸan ayrıca Artvin'in daha büyük hizmetlerle buluÅŸturulacağını söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

Bugün Sarp Gümrük Kapısı'nın yeni bölümünü açıyoruz. Ä°ÅŸte biz buyuz. Artvin hizmetin, eserin, yatırımın kıymetini çok iyi bilir. Bunun için Artvin'in 31 Mart'ta tercihini AK Parti'den gönül belediyeciliÄŸinden yana kullanacağına inanıyorum. Artvin 31 Mart'ta bir kez daha milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket iÅŸi, gönül iÅŸi diyor muyuz? 31 Mart'ta mührü gönül belediyeciliÄŸine vuruyor muyuz? Merkezde ve tüm ilçemizde belediye baÅŸkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz? MaÅŸallah, iÅŸte gönül verdiÄŸim Artvin budur.

ARTVÄ°N ÅžU BARAJLARA YAPILAN YOLLARLA BAMBAÅžKA OLACAK

Biz Artvin'i çok sevdik. Sevmekle kalmadık. Ardahan'dan maalesef helikopterlerle buraya ulaÅŸamadık, bunun üzerine karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik, ÅŸu barajları görünce hayran olmamak mümkün deÄŸil. Bir taraftan barajlar, bir taraftan o güzellikler inanın 4-10 sene sonra ÅŸu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaÅŸka güzel olacak. Son 17 yılda Artvin'e 26 katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımlarını burada yaptık. Çoruh nehrini altın gerdanlıklarla donattık.

YUSUFELÄ° BARAJI EKONOMÄ°MÄ°ZE 450 MÄ°LYON LÄ°RA KATKI YAPACAK

Artvin dünyada marka oldu. Åžimdi de ülkemizin kendi alanında en yüksek eseri olmaya aday Yusufeli Barajı'nı yapıyoruz. Yılda 1 milyar 888 milyon kilovat saat enerji üretecek. Ekonomimize her yıl 450 milyon lira katkı saÄŸlayacak. Artvin ÅŸehir giriÅŸinde içinde sosyal, kültürel tesisleri, yürüyüÅŸ yolları, çocuk oyun alanlarının, seyir teraslarının olduÄŸu Çoruh Parkı'nı inÅŸa ettik. Artvin Çoruh Üniversitesi'ni biz yaptık biz. YükseköÄŸrenim öÄŸrencileri için 2 bin 547 kiÅŸi için yurt açtık. Bu yıl içinde 500 kapasiteli bir yurt daha açıyoruz.

BİZ FERHATIZ FERHAT! SİZ ŞİRİNSİNİZ! SİZE ULAŞTIK

Åžehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaÅŸlarımıza, ÅŸehit yakınlarımıza, yaÅŸlılarımıza, engellilerimize, asker ailelerimizi toplam 491 milyon destek verdik. Artvin Devlet Hastanesi'ni 350 yataklı ek bloklarla büyüttük. Arhavi ve Borçka'ya devlet hastanelerini kazandırdık. 6 saÄŸlık tesisimizin plan, proje ve ihalesi devam ediyor. 753 konut projesini hayata geçirdik. 17 ata yadigarı eserimizin restorasyonunu yaparak onları da ihya ettik. 22 kilometreden devraldığımız bölünmüÅŸ yolu 46 kilometreye çıkardık. Cankurtaran Tüneli'ni kim yaptı? Biz yaptık. Biz Ferhatız ferhat! Siz Åžirin. DaÄŸları deldik, size ulaÅŸtık. Dertli olursan, aşık olursan daÄŸları da delersin maÅŸukuna ulaşırsın.

ARTVÄ°N HAVALÄ°MANI'NI 2022 YILINDA HÄ°ZMETE KOYUYORUZ

Artvinlilerimize hizmet verecek 1 milyar 750 milyon maliyeti olan havaalanımızın yapımı devam ediyor. Artık kendi havalimanımıza gideceÄŸiz. Onu da denizin üzerine yapıyoruz. Ordu-Giresun'da biliyorsunuz, dünyada bunların eÅŸi benzeri yok. Bir tanesi de Artvin'e oluyor. Ä°nÅŸallah ben de Rize'ye gelirken orayı kullanacağım, siz de Ankara'ya gelirken orayı kullanacaksınız. Havalimanımızın ülkemizin ikinci deniz dolgusuyla inÅŸa edilen havalimanımız olacak. 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz.

ŞİMDÄ° DÜÄžMEYE BASIYORSUN DAÄ°REN ISINIYOR! MEDENÄ°YET BU

Artvinli çiftçilerimize 660 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik. GeçtiÄŸimiz yıl Artvin'i doÄŸalgaz ile buluÅŸturduk. Yıllarca AyÅŸe, Fatma kardeÅŸim odundu, kömürdü, tezekti. Öyle mi Hasan kardeÅŸim? Ama ÅŸimdi düÄŸmeye basıyorsun dairen ısınıyor. Modern olmak, medeni olmak bu. Bugün de Artvin'de 1 milyar 252 milyon lira olan eserlerimizin toplu açılışını yapıyoruz. Milli EÄŸitim Bakanlığımızın yaptığı merkez, Ardanuç, Arhavi'deki Anadolu Ä°mam Hatip Liselerini, Hopa'daki ortaokulu, merkezdeki ana okullarının resmi açılışını yapıyoruz.

SARP GÜMRÜK KAPISI'NDA PERONLARI RAHATLATTIK

Gürcistan ülkemizle en yoÄŸun insani ve ticari iliÅŸkisi olan ülkelerden biridir. Bu sebeple Sarp sınır kapımız oldukça yoÄŸun çalışıyor. Sınır kapımızdaki gümrük binalarımızı yenileme çalışmalarımız kapsamında Sarp Sınır Kapısı'ndaki giriÅŸ çıkış peronunu 8'den 12'ye çıkardık. Peronları rahatlattık. Gümrük sahasını 46 bin metrekareye çıkardık. 2016 Kasım'ında çalışmalar nihayet bitti. Gürcistan tarafında bazı eksikliklerden dolayı yaya tünelinin faaliyete geçmesi biraz gecikecek ama diÄŸer bölümler çalışmaya baÅŸladı.

ARTVÄ°N'Ä° DAHA BÜYÜK HÄ°ZMETLERLE BULUÅžTURACAÄžIZ

Bu eserlerin ÅŸehrimize ve ülkemize kazandırılmasına emeÄŸi geçen bakanlarımıza, bakanlıklarımıza, hayırseverlerimize ÅŸükranlarımı özellikle sunuyorum. Ä°nÅŸallah önümüzdeki dönemde daha büyük hizmetlerle buluÅŸturmayı sürdüreceÄŸiz. Åžimdi sizlere tekrar sesleniyorum: Artvin 31 Mart'ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? Memleket iÅŸi gönül iÅŸi diyen kadrolarla devam ediyor muyuz? Tercihimizi bir kez daha istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz?

Ä°STÄ°YORSANIZ KUZEY IRAK'TA KÜRDÄ°STAN VAR! DEFOL ORAYA GÄ°T!

Bu seçim ülkemizin beka seçimidir. Ä°stiyorsanız Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defol oraya gidin. Ne diyor 'Biz sırtımızı PYD'e dayadık' diyor, 'Biz sırtımızı PKK'ya dayadık' diyor. Peki biz sırtımızı kime dayadık? Halka ve Hakka dayadık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.