Sosyal Medya

AK Partili Selçuk Özdağ: Bu seçimlerin bekayla bir alakası yok

Selçuk Özdağ, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin olarak "Ben meseleye beka diye bakmıyorum. Yani bu seçimlerin beka ile bir alakası yok" dedi



ÖzdaÄŸ, Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuÅŸtu.
15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe giriÅŸimi sırasında önemli bir rol oynadığını belirten ÖzdaÄŸ, "Darbeyi BaÅŸbakan Yıldırım'ı arayarak, bakanları arayarak haber verdim. 15 Temmuz akÅŸamı ‘bu darbe' diye ilk tweeti atıp insanları sokaÄŸa davet ettim. ‘Demokrasiye, seçilmiÅŸ hükümete sahip çıkacağız' dedim. EÄŸer tersi olsaydı ilk hesap sorulacak kiÅŸi ben olacaktım. Åžoförümü çağırdım ‘bu gece birlikte ölebiliriz, benimle gelmek istemeyebilirsin' dedim, evden 500'lük iki torba mermiyi alıp çıktım" dedi.
 
Daha sonra aklına CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'yi aramak geldiÄŸini ifade eden ÖzdaÄŸ, sözlerine ÅŸöyle devam etti:
 
"Bahçeli'ye özel kalemi üzerinden ulaÅŸtık; 'Darbeye karşıyız. SeçilmiÅŸ hükümetin yanındayız.' O kadar rahatladık ki. Çünkü ben darbe nedir biliyorum. 28 Åžubat'ı yaÅŸadım, 12 Eylül'ü yaÅŸadım,7 sene cezaevinde kaldım. 68 gün iÅŸkencede kaldım. Hele ki böyle lokal darbe olursa onun çok acımasız olacağını düÅŸünüyorum. Sonra KılıçdaroÄŸlu'nu aramak geldi. Engin Altay'ı aradım. Döndü bana Genel BaÅŸkanla görüÅŸtüm. 'Darbeye karşıyız. SeçilmiÅŸ hükümetin ve CumhurbaÅŸkanının yanındayız' dedi. Onu da arkadaÅŸlarıma söyledim. Sonra KılıçdaroÄŸlu BaÅŸbakanla görüÅŸmek istedi. Abdülhamit Gül de buna ÅŸahittir. Özel kalemine ulaÅŸtık baÅŸbakanın. BaÅŸbakan yanımda yok dedi. O zaman BaÅŸbakana söyle KılıçdaroÄŸlu'nu bir arasın dedik."
 
ABDÜLHAMÄ°T-ATATÜRK'Ü KIYASLAMAYIN: “Ä°ki yıl önce Manisa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığım konuÅŸuldu. Önce milletvekili listesine alınmadım. Partide aykırı fikirleri gündeme getirdim. Parti içi disipline uyarak parti için demokrasiyi iÅŸlettim. Tek tip kıyafete karşı çıktım. Tarihi ÅŸahsiyetlerle uÄŸraşılmasın, Abdülhamit'le Atatürk'ü kıyaslamayın, laiklikle uÄŸraÅŸmayın dedim. Laiklik bizim için çok önemli. Dini, din düÅŸmanlarından korumak lazım dedim. Lozan'a birileri hezimet, birileri zafer diye bakar. Birileri kötü anlaÅŸma, birileri de en iyi anlaÅŸma diye bakar. Dönemin içinde yapılan en ili anlaÅŸma olarak görüyorum.
 
BÄ°N MERMÄ° ALDIM, ÇIKTIM: Darbe gecesi önemli bir rol oynadım. Darbeyi BaÅŸbakanı arayarak, bakanları arayarak haber verdim. 15 Temmuz akÅŸamı ‘bu darbe' diye ilk twiti atıp insanları sokaÄŸa davet ettim. ‘Demokrasiye, seçilmiÅŸ hükümete sahip çıkacağız' dedim. EÄŸer tersi olsaydı ilk hesap sorulacak kiÅŸi ben olacaktım. Åžoförümü çağırdım ‘bu gece birlikte ölebiliriz, benimle gelmek istemeyebilirsin' dedim, evden 500'lük iki torba mermiyi alıp çıktım.
 
KILIÇDAROÄžLU, BAÅžBAKANA ULAÅžAMADI: KılıçdaroÄŸlu ve Devlet Bahçeli'yi aramak aklıma geldi. Bahçeli'ye özel kalemi üzerinden ulaÅŸtık; “Darbeye karşıyız. SeçilmiÅŸ hükümetin yanındayız.” O kadar rahatladık ki. Çünkü ben darbe nedir biliyorum. 28 Åžubat'ı yaÅŸadım, 12 Eylül'ü yaÅŸadım, 7 sene cezaevinde kaldım. 68 gün iÅŸkencede kaldım. Hele ki böyle lokal darbe olursa onun çok acımasız olacağını düÅŸünüyorum. Sonra KılıçdaroÄŸlu'nu aramak geldi. Engin Altay'ı aradım. Döndü bana Genel BaÅŸkanla görüÅŸtüm. “Darbeye karşıyız. SeçilmiÅŸ hükümetin ve CumhurbaÅŸkanının yanındayız” dedi. Onu da arkadaÅŸlarıma söyledim. Sonra KılıçdaroÄŸlu BaÅŸbakanla görüÅŸmek istedi. Abdülhamit Gül de buna ÅŸahittir. Özel kalemine ulaÅŸtık baÅŸbakanın. BaÅŸbakan yanımda yok dedi. O zaman BaÅŸbakana söyle KılıçdaroÄŸlu'nu bir arasın dedik. fiyatları, tanzim satışlar neden konuÅŸuluyor? Bir problem var. Bunların konuÅŸulması dolaylı olarak doÄŸru olduÄŸunu ortaya koyuyor bir noktada dolaylı olarak. Türkiye de bir arayış da var. Bu arayışı birileri olgunlukla karşılamalı, herkes olgunlukla karşılamalı. FP'den sonra SP-AK Parti kurulurken, MÇP'den MHP ye doÄŸru geçerken bir ihtiyaç manzumesinin karşılığında çıktı bunlar. CumhurbaÅŸkanı diyor ki ‘daha önce de parti kuranlar oldu gördük sonucunu' diyor. O zamanlar bir talep yokmuÅŸ demek ki. Bir de rahatsız olmaya gerek yok.
 
HAÄ°NSE NÄ°YE BAKANLIK YAPTILAR?: Bunları rencide ediyorlar, hain diyorlar. Hainse bu adamlar, niye DışiÅŸleri bakanlığı, BaÅŸbakanlık, CumhurbaÅŸkanlığı yaptı? Yani. Siyaset yapmanın ağır olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ülkücülerin, sağın diyelim haini bitmez. Solcuların döneÄŸi bitmez. Dini cemaatlerin de kafiri bitmez. Neden? Kimse kurulu yapısını kaybetmek istemiyor. GördüÄŸüm kadarıyla bu kadar konuÅŸulmanın, lehte aleyhte yazıların özellikle de aleyhte yazıların çok olması, vatandaşın konuÅŸması bir arayış var Türkiye'de. Bu arayışın sonucu 31 Mart sonrası daha çok göreceÄŸiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.