Sosyal Medya

Güncel

Afganistan için kritik görüşme: ABD ile Taliban'dan barış toplantısı

Taliban’la Afganistan konusunda anlaşmak isteyen ABD, Katar’da Taliban temsilcileri ile barış görüşmeleri düzenliyor.



ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, görüÅŸmelere iki gün ara verdiklerini ve tekrar devam edeceklerini söyledi.

'MASADAKÄ° DÖRT KÄ°LÄ°T KONU' NE?

Åžu ana kadar 4 kilit konu üzerinde görüÅŸtüklerini ifade eden Halilzad, bu 4 konunun neler olduÄŸu hakkında bilgi paylaÅŸmadı.

Ancak taraflara yakın kaynakların daha önceki açıklamalarında, ABD-Taliban görüÅŸmelerinde üzerinde durulan temel konuların 'ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi, Taliban'ın Afganistan'ın uluslararası terör örgütlerince kullanılmaması teminatı vermesi, ateÅŸkes ve Afganlar-arası görüÅŸmeler' olduÄŸu ifade edilmiÅŸti.

​Halilzad, ''GörüÅŸmeler çok iyi gidiyor, yavaÅŸ ve ama önemli kararlarla ilerliyor'' dedi.

Halilzad ayrıca, Taliban ile doÄŸrudan görüÅŸmelere katılmak için Kabil'den ulusal bir heyetin oluÅŸturulması konusunda da çalışmaların devam ettiÄŸini vurguladı.

​TALÄ°BAN Ä°LE BARIÅž SÜRECÄ°

Afganistan CumhurbaÅŸkanı EÅŸref Gani yönetimindeki hükümet için büyük bir tehdit unsuru olan Taliban, halen ülkenin birçok bölgesinde hakimiyetini devam ettiriyor. Bazı bölgeleri Taliban'ın kontrolündeki ülkede ciddi güvenlik sorunu bulunuyor. Afganistan hükümeti, geçen yıllarda birçok kez Taliban ile barış görüÅŸmelerine baÅŸlamak için çaba sarf etti ve bu kapsamda Barış Konseyi kurulmasına karşın bir sonuca ulaşılamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.