Sosyal Medya

Güncel

Kudüs Valisi Adnan Gays serbest bırakıldı

İsrail'in bu sabah gözaltına aldığı Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valisi Adnan Gays çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.



Ä°srail, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te bu sabah Ä°srail güçlerince gözaltına alınan Filistin yönetimine baÄŸlı Kudüs Valisi Adnan Gays'ı serbest bıraktı.

DoÄŸu Kudüs'te bulunan Ä°srail mahkemesi, Vali Gays'ın koÅŸulsuz olarak serbest bırakılmasına hükmederken, Ä°srail güvenlik güçlerine yerel saatle 18.00'e kadar kararı temyize taşıma hakkı tanıdı.

Hakimin verdiÄŸi sürenin dolması ve kararın temyize götürülmemesi üzerine Gays serbest bırakıldı.

Ä°srail güçleri, bu sabah DoÄŸu Kudüs'te Gays'ın da aralarında bulunduÄŸu 22 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Kudüs Valisi Adnan Gays, geçen yıl da birçok kez Ä°srail güçlerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemelerce serbest bırakılmıştı.

Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen Ä°srail güçleri, çeÅŸitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor. Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

 

Filistin resmi kaynaklarına göre, Ä°srail hapishanelerinde 430'u idari tutuklu, 270'i çocuk olmak üzere yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

Ä°srail "idari tutukluluk" adını verdiÄŸi uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "Ä°srail'in güvenliÄŸi için tehlike teÅŸkil ettiÄŸine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.