Sosyal Medya

Güncel

Mahmud Abbas'tan Putin'in teklifine olumlu cevap: İsrail başbakanıyla görüşürüz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in herhangi bir İsrailli liderle Moskova’da 'üçlü toplantı' yapma çağrısına olumlu yanıt verdi.



Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, Filistin Devlet BaÅŸkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne yaptığı yazılı açıklamada, Abbas'ın Putin'in çaÄŸrısıyla Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile Moskova'da bir toplantı yapmayı kabul ettiÄŸini ancak Netanyahu'nun bundan kaçındığını belirtti.

Ebu Rudeyne açıklamasında, "BaÅŸkan Abbas, BaÅŸkan Putin'in böyle bir toplantı talebini, mevcut baÅŸbakanla veya seçimlerden sonra gelecek herhangi bir Ä°srail baÅŸbakanı ile adil, kalıcı barışı saÄŸlamak için her zaman olumlu yanıtlamaya hazır" ifadelerini kullandı.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Rusya'ya düzenlediÄŸi resmi ziyareti öncesi, "Barışı isteyen veya barışa yanaÅŸan bir Filistinli liderle sadece görüÅŸmem barışı saÄŸlamak için yeterlidir" demiÅŸti.

RUSYA'NIN ARA BULUCULUK TEKLÄ°FÄ°

Rusya, Kasım 2018'de Ä°srail ile Filistin arasında yapılması muhtemel barış görüÅŸmeleri için ara bulucu olmaya ve ev sahipliÄŸi yapmaya hazır olduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

BARIÅž GÖRÜÅžMELERÄ° DURMUÅžTU

Ä°srail ile Filistin arasındaki barış görüÅŸmeleri, Ä°srail'in "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüÅŸ hakkını ve Yahudi yerleÅŸim birimleri inÅŸasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.