Sosyal Medya

Suriyelilerin ikinci evliliği yasaklandı

Suriye'de devam eden savaş ve beraberinde sosyal ilişkilerde getirdiği yıkım sürüyor. Suriye'de ikinci evllik yasaklandı. Ayrıca ülkede evlilik oranı yüzde 65 oranında düştü.



Ä°ç savaşın devam ettiÄŸi Suriye'de sosyal iliÅŸkiler ve evlilik ve aile kurumuda büyük zarar gördü. Kesin olan verilere göre savaşın başından bu yana Suriye'de evlilik oranı yüzde 65 düÅŸtü.

Ä°KÄ°NCÄ° EÅž ALMAK YASAKLANDI

Suriye yasalarına göre, evli iken eÄŸer ''maddi'' olarak bakma yükümlülüÄŸün varsa ikinci bir evliliÄŸe onay verilebiliyordu. Fakat savaÅŸla gelen yoksullukla beraber, Suriye hükümetÄ° devlet kurumlarındaki herhangi bir çalışanın maaşının çocuklu bir eÅŸ için yeterli olmadığını vurgulayarak ikinci bir evliliÄŸi yasakladı.

Ä°NTERNET ÜZERÄ°NDEN EVLÄ°LÄ°KLER YASAK KAPSAMINA GÄ°RDÄ°

Suriye Bakanlar Kurulu BaÅŸkanlığı, ayrıca din adamlarının Ä°slami mahkemeler dışındaki evlilik sözleÅŸmelerine girmelerini önleyen bir karar verdi.

Konsey Başkanlığı, kararın amacının kadınların haklarını korumak ve ailenin en uygun şekilde inşa edilmesini sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Son zamanlarda, Suriye'deki sosyal iletiÅŸim yoluyla evlilik, genç kızların internet kaydı ile Kuran-ı Kerim'e el basması ile oluÅŸuyor.

Suriye'deki Åžeriye mahkemesi, "kocasıyla sosyal aÄŸ siteleriyle evlilik yoluyla'' iletiÅŸim kurulabilmesi ve gelinin ve tanığın babasının varlığına raÄŸmen evlilik olasılığına raÄŸmen, evlilik sözleÅŸmesini bir koca ya da yasal aracı olmadan sosyal aÄŸ siteleri aracılığıyla kurma fikrini reddetti.

Ancak El-Watan gazetesinin yayınladığı bir bildiride adli yargıç Mahmud el-Marawi, Suriye'deki Åžeriat mahkemelerinin, kocası Suriye dışında olsa bile kadına evlilik yolunun açıldığını duyurdu.

Kaynak: Arabic.Sputnik, Timeturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.