Sosyal Medya

Güncel

Hakan Fidan: Türkiye hazırlıklı olmak durumundadır

MİT Başkanı Dr. Hakan Fidan, ''Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi'' konulu konferans vermek üzere YÖK'te akademisyenlerle bir araya geldi.



Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) BaÅŸkanı Dr. Hakan Fidan, ''Bölgesel Güvenlik DeÄŸerlendirmesi'' konulu konferans vermek üzere YÖK'te akademisyenlerle bir araya geldi.

MÄ°T BaÅŸkanı Fidan, konferans öncesinde YükseköÄŸretim Kurulu ( YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ile görüÅŸtü.

BaÅŸkanı Saraç'ın makamında gerçekleÅŸtirilen görüÅŸmenin ardından YÖK Konferans Salonu'nda MÄ°T BaÅŸkanı Fidan tarafından verilen ''Bölgesel Güvenlik DeÄŸerlendirmesi'' konulu konferansa geçildi.

YükseköÄŸretim tarihimizde bir ilk niteliÄŸinde olan konferansa Ankara Valisi Vasip Åžahin, YÖK Üyeleri, ÖSYM BaÅŸkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye'deki bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerdeki siyaset bilimi ve uluslararası iliÅŸkiler alanındaki yöneticiler ve akademisyenler katıldı.

BaÅŸkan Saraç'ın konuÅŸmasının ardından MÄ°T BaÅŸkanı Dr. Hakan Fidan tarafından ''Bölgesel Güvenlik DeÄŸerlendirmesi'' konulu konferans verildi.

ÖNÜMÜZDEKÄ° DÖNEMDE BÖLGEYÄ° BEKLEYEN RÄ°SKLER

BaÅŸkan Fidan, ''Bölgesel Güvenlik DeÄŸerlendirmesi'' baÅŸlıklı konuÅŸmasında; küresel geliÅŸmelerin genel deÄŸerlendirmesini yapmasının ardından , bölgesel alandaki güvenlik deÄŸerlendirmesine yer vererek, önümüzdeki dönemde bölgemizde yaÅŸanması muhtemel geliÅŸmeler ile ülkemizi bekleyen risklere deÄŸindi.

BaÅŸkan Fidan, konferansta yaptığı konuÅŸmada ülkemizin jeostratejik ve jeopolitik konumundan bahsederek ÅŸunları kaydetti:

''Teknolojik geliÅŸmelerin ve imkânların da etkisiyle, ulus devletlerin çatıştığı klasik rekabet ortamından, bireylerin devletleri tehdit edebildiÄŸi, asimetrik çatışmaların yaÅŸanabildiÄŸi uluslararası bir düzen ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle farklı coÄŸrafyalardaki geliÅŸmeler ve krizler arası etkileÅŸim, ülkemizin iç, dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır.

"Ä°Ç VE DIÅž TEHDÄ°TLERE BÜTÜNCÜL YAKLAÅžIM ÅžART"

Ülkemizin istikrarını, bağımsızlık ve bütünlüÄŸünü hedef alan terör örgütleri Suriye ve Irak'taki otorite boÅŸluÄŸundan yararlanmaktadır. DevletleÅŸmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütlerinin taÅŸeron olarak yoÄŸun ÅŸekilde kullanılması, iç ve dış tehditlere karşı bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmesini gerektirmektedir.

Hareketli bir coÄŸrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumdadır. Bunun için bölgesel ve küresel denklemin iyi analiz edilmesi ve olayların stratejik düzeyde nasıl ÅŸekilleneceÄŸinin öngörülmesi büyük önem arz etmektedir.

"ÜLKELER VE AKTÖRLER YAKIN TAKÄ°P EDÄ°LÄ°YOR"

Fidan ayrıca, ''Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı olarak, devletimizin dış politikada artan etkinliÄŸiyle uyumlu olarak yakın ve uzak coÄŸrafyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri, mevcut ve muhtemel tehdit alanlarını, aktörlerin yaklaşımlarını ve bunların ülkemize yansımalarını yakından takip ettiklerini, ülkemizin tüm tehditlerle zamanında ve küresel ölçekte mücadelesine katkı saÄŸlamakta olduklarının'' altını çizdi.

Konferansın ardından BaÅŸkan Saraç, Sayın Fidan'a, kendisinin yayına hazırlamış olduÄŸu Mehmet Tahir'in "Osmanlı Müellifleri" adlı üç ciltlik eseri hediye etti.

Konferansın sonunda soru-cevap-görüÅŸ kısmı gerçekleÅŸtirilerek, katılımcılardan gelen sorular Sayın Fidan tarafından yanıtlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.