Sosyal Medya

Güncel

İsrail askerlerinden Ramallah'a baskın

İsrail askerleri, Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ve Filistin Esirler Heyeti'nin avukatı Tarık Bergusi'yi gözaltına aldı.



Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Ä°srail askerlerinin Filistin yönetiminin idari baÅŸkenti Ramallah'a baskın düzenlediÄŸi ve Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Zubeydi ile Filistin Esirler Heyeti'nin avukatı Bergusi'yi gözaltına aldığı belirtildi.

Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı sayılan Aksa Åžehitleri Tugayı'nın önde gelen isimlerinden biri olduÄŸu aktarılan Zubeydi, Aksa Åžehitleri Tugayı'nın 2007'de silah bıraktığını duyurmasının ardından Ä°srail yönetiminin aldığı af kararından yararlanarak tutulduÄŸu cezaevinden serbest bırakılmıştı.

Ayrıca AA muhabirine konuÅŸan görgü tanıkları, Ä°srail askerlerinin Ramallah'ın Ebu Kış Beldesi ile AÅŸağı Ramallah Mahallesine de baskın düzenlediÄŸini ve birçok evin etrafını kuÅŸattığını anlattı. Ä°srail askerlerinin ayrıca Ramallah'ta Filistinlilere ait 2 araca da el koyduÄŸu ifade edildi.

Ä°srail askerleri "aranan kiÅŸileri" bulmak bahanesiyle sık sık iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'nın kent ve beldelerine baskınlar düzenliyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.