Sosyal Medya

Güncel

Hindistan, İsrail bombalarıyla vurmuş!

Keşmir krizi yüzünden savaşın eşeğine gelen Hindistan ve Pakistan’a sağduyu çağrıları artarken; Hindistan’ın, Pakistan’ı ‘israil bombaları’yla vurduğu ortaya çıktı.



Ä°srail, KeÅŸmir yüzünden savaşın eÅŸiÄŸine gelen Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimde Hindistan tarafında saf tuttuÄŸu gözlendi.

Ä°srail'de yayımlanan Ha'aretz gazetesi; Hindistan'ın önceki gün ÅŸafak vakti düzenlediÄŸi saldırılarda Ä°srail bombalarının kullanıldığını ileri sürdü.
Gazete haber kaynağı olarak, Hindistan güvenlik kaynakların yerel haber sitesi Brent'i gösterdi.
Gazetenin haberine göre, Yeni Delhi'nin terörist eÄŸitim kampı olduÄŸunu idda ettiÄŸi yerlerin, Ä°srail malı "Spice 2000" füzeleriyle donanmış savaÅŸ uçaklar tarafından vurulduÄŸu dikkati çekildi.

Ha'aretz gazetesi, "Ä°srail" in Hindistan ordusunun önemli bir silah tedarikçisi olduÄŸunu belirtterek, iki ülke arasındaki satışların son yıllarda yıllık 1 milyar dolar olduÄŸunun tahmin edildiÄŸini yazdı. Ayrıca son iki yıl boyunca Ä°srail ve Hint ordularının birlikte ortak tatbikat yaptığını dile getiren gazete, her iki ülkenin kıdemli askerleri karşılıklı olarak Hindistan ve Ä°srail'e ziyaret gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirtti.

2017 yılında, Ä°srail Havacılık ve Uzay Sanayii, Ä°srail güvenlik endüstrilerinin tarihindeki en büyük silah anlaÅŸmalarından biri olarak tanımlanan Hint ordusuna hava savunma sistemleri saÄŸlamayı kabul etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.