Sosyal Medya

Güncel

Mısır, Erdoğan’ın idam eleştirilerinden rahatsız oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idam eleştirilerinden rahatsız olan Mısır yönetiminden, Türkiye’ye 'ağır suçlama' geldi. Mısır hükümeti sözcüsü Ahmet Hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, 'Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor' dedi.



Mısır ile Türkiye arasında son günlerde tırmanan “idam tartışmaları gerilimi” sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam eleştirilerinden rahatsız olan Mısır yönetiminden Türkiye'ye ağır suçlamalar geldi. Mısır hükümeti sözcüsü Ahmet Hafız, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor" dedi.

Euronews'te yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hafız yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi hakkında konuşurken "kinini açıkca ortaya koyduğunu" söyledi ve "Dahası terörist Müslüman Kardeşler grubunu kucaklamaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

HAFIZ: TÜRKİYE'DE 70 BİN 
SİYASİ MAHKUM VAR

Hafız, Türkiye'de 70 bin siyasi mahkum, 175 tutuklu gazetecini yanı sıra 130 bin kişinin işten çıkarıldığına atıfta bulunarak "Bu rakamlar da Türk Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin inanılırlığını ortadan kaldırıyor" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Arap Birliği ile Mısır'da zirve düzenlemesini, Mısır'da yapılan idamlar nedeniyle eleştirmişti.
Erdoğan "Dünyada darbecilere karşı olduğunu söyleyenlerin Muhammed Mursi'yi darbe ile indiren Sisi'ye karşı bir tavır koymadığını tam aksine Sisi'yi kırmızı halılarla karşıladıklarını" demişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür" açıklamasında bulunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.