Sosyal Medya

Güncel

Bakan Kurum: Birinci derece sit alanlarında imar barışına izin vermeyeceğiz

Birinci derece arkeolojik sit alanında bulunan binaların imar barışından faydalanmasına müsaade etmeyeceklerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde tespit edilen 2 bin 145 kaçak yapının yıkılacağını söyledi.



Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum çeÅŸitli ziyaretler ve programlara katılmak üzere Sivas'a geldi. Ä°lk olarak ValiliÄŸi ziyaret eden Bakan Kurum burada Vali Salih Ayhan ile bir araya geldi.
 
Ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, NevÅŸehir Kapadokya bölgesindeki kaçak yapılara iliÅŸkin süreç hakkında bilgi verdi.



Kapadokya bölgesinde Bakanlık ve Valilik olarak ortak çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Kurum, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Hem Turizm hem Çevre Åžehircilik Bakanlığımız hem de ValiliÄŸimiz bu çalışmayı ortak yürütüyor. Biz tarihimizi bozacak, kültürümüzü bozacak hiçbir kaçak yapıya izin vermeyeceÄŸimizi daha önce ifade etmiÅŸtik. Buna iliÅŸkin yapılan ilk tespitlerde 190 yapı tespit edildi ve 38 yapımız ValiliÄŸimiz tarafından yıkıldı. 26'sının da yine tebligatı yapılarak toplamda 69 yapının yıkımını gerçekleÅŸtirdik. Kalan yapıları da en kısa zamanda inÅŸallah yıkımlarını gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Birinci derece arkeolojik sit alanında bulunan binaların imar barışından faydalanmasına da müsaade etmeyeceÄŸiz. Bugün Turizm Bakanımızla da görüÅŸtük, böyle bir karar aldık. Çünkü biz bu anlamda gerçekten tarihimizi, kültürümüzü korumak istiyoruz. NevÅŸehir Kapadokya bölgemiz bu anlamda bizim en önemli deÄŸerlerimizden birisidir."
 
2 BÄ°N 145 KAÇAK YAPI YIKILACAK
 
Türkiye genelinde toplam 20 ilde kaçak yapı tespiti yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, "2 bin 145 kaçak yapının tespiti yapıldı. Artık resmi süreç baÅŸlatıldı, bu süreçlere iliÅŸkin de tamamlanmasına müteakip kaçak yapıların yıkımlarını da gerçekleÅŸtiriyor olacağız" diye konuÅŸtu.
 
önemli bir bankayı yeniden hayata geçirmiÅŸ oluyoruz. Katılım bankası olarak çalışacak ve faaliyetleri içerisinde kentsel dönüÅŸüme destek, inÅŸaat sektörüne destek, ithal ikame malların burada üretilmesine destek saÄŸlayacak bankamız artık faaliyete geçmiÅŸ durumda. Türkiyemiz için, tüm sektörlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.