Sosyal Medya

Güncel

Vietnam'da tarihi zirve: Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un görüşecek

Tüm dünya Vietnam'daki tarihi zirveye kilitlendi. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki kritik görüşme bugün başkent Hanoi'de, yerel saatle 18.30'da başlayacak. İki lider arasındaki asıl zirve görüşmelerinin ise perşembe günü gerçekleştirileceği öğrenildi.



Vietnam'daki 2. Trump-Kim zirvesine saatler kala Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın zirve programına iliÅŸkin bilgi verildi.

Programa göre, Trump ile Kim arasındaki ilk görüÅŸme bugün yerel saatle 18.30'da (TSÄ° 14.30) Vietnam'ın baÅŸkenti Hanoi'deki Sofitel Legend Metropole Hotel'de yapılacak.

BAÅž BAÅžA GÖRÜÅžECEKLER

Yaklaşık 20 dakika sürmesi planlanan baÅŸ baÅŸa görüÅŸmenin ardından heyetlerin de katılacağı akÅŸam yemeÄŸine geçilecek.

ASIL GÖRÜÅžME YARIN

Trump ile Kim arasındaki asıl zirve görüÅŸmelerinin ise yerel saatle perÅŸembe günü sabah gerçekleÅŸtirileceÄŸi bildirildi.

Beyaz Saray iki liderin perÅŸembe günkü görüÅŸme takviminin detaylarını henüz paylaÅŸmadı.

Trump'ın, Hanoi'de Vietnam Devlet Başkanı Nguyen Phu Trong ve Başbakan Nguyen Xuan Phuc ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Ä°LK KEZ 12 HAZÄ°RAN 2018'DE GÖRÜÅžMÜÅžLERDÄ°

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim, 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede ilk kez bir araya gelmiş ve kapsamlı bir anlaşmaya imza atmıştı.

Trump son açıklamalarında Kim ile çok baÅŸarılı bir zirveye imza atacaklarına inandığını, bununla beraber Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması konusunda acele etmeyeceklerini dile getirmiÅŸti.
(AA-Reuters)

Güvenlik önlemleri arttırıldı!

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.