Sosyal Medya

Güncel

Sisi: Avrupalılar bize insanlığı öğretemez

Mısır’da düzenlenen Arap-AB zirvesinde bazı AB ülke liderlerinin idam eleştirilerine ve ölüm cezalarının durdurulması taleplerine çok kızdı. Sisi, “Avrupalılar bize insanlığımız ve Arap kültürünün uygulanmasını öğretmeyecek” dedi.



Darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, ülkesinde düzelenlenen Arap-AB zirvesinde, yargının uygulamaya koyduğu hukuk dışı idam kararlarını eleştiren bazı Avrupa ülke liderlerine sert tepki gösterdi. Ölüm cezalarının durdurulmasını talep eden bazı Avrupa ülkelerini uyaran Sisi, “Avrupalılar bize insanlığımızı ve Arap kültürünün uygulanmasını öğretmeyecek” diyerek kızgınlığını dile getirdi.

HUKUK DIŞI İDAMLARI SAVUNDU

Mısır'daki hukuk dışı infazları savunan Sisi, ceza mahkemeleri tarafından verilen ölüm cezasının terör saldırıları mağdurlarının haklarını yasalar ve bölgenin kültür değerleri çevresinde almanın bir yolu olduğunu söyledi.

Sisi, “Avrupa ülkelerinde öncelik vatandaşlarına refah getirmektir; ancak bölgedeki öncelikler ülkemizi uçuruma düşmekten kurtarmaktır” dedi.

AB LİDERLERİNDEN ARAP
KÜLTÜRÜNÜ SAYGI İSTEDİ

Arap Birliği ile Avrupa Birliği arasında düzenlenen zirvenin sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, AB liderlerinden Arap kültürüne ve geleneklerine saygı göstermelerini istedi ve şunları söyledi:
“Avrupada öncelik vatandaşlara refah getirmektir. Ancak ülkemizde ve komşu ülkelerde de durum çok farklıdır. Bizim gayemiz rejimin yıkılmasını ve çöküşünü engellemektir, bu yüzden düşüncelerimiz AB ülkelerinden farklıdır. Öncelik amaçları farklıdır, Batı bizi anlamalı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.