Sosyal Medya

Güncel

MEB'ten öğretmenlere teknoloji eğitimi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, 2023 yılına kadar 2023 atölye ve laboratuvar öğretmenine güncel teknolojiye uygun olarak teorik ve uygulamalı mesleki eğitimlerin verilmesini öngören iş birliği protokolü imzalandı.



Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli EÄŸitim Bakanlığı ile Savunma Sanayi BaÅŸkanlığı arasında bilim ve teknoloji üzerine kurdukları köprü ile savunma sanayi alanında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması adına büyük mesafe almış olacaklarını bildirdi. 

CumhurbaÅŸkanlığı Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı ile Milli EÄŸitim Bakanlığı arasında, 2023 yılına kadar 2023 atölye ve laboratuvar öÄŸretmenine güncel teknolojiye uygun olarak teorik ve uygulamalı mesleki eÄŸitimlerin verilmesini öngören iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalandı. 

Bakan Selçuk, imza töreninde yaptığı konuÅŸmada, öÄŸretmenin niteliÄŸi deÄŸiÅŸmeden bir eÄŸitim sisteminin niteliÄŸinin deÄŸiÅŸemeyeceÄŸini vurguladı. 

Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı ile birlikte öÄŸrencilerin daha nitelikli bir eÄŸitim alması için öÄŸretmenlerin yetkinliklerinin geliÅŸtirilmesi projesini birlikte ele almaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Selçuk, paydaÅŸların karar alma süreçlerine aktif bir ÅŸekilde katıldığı bir yapı oluÅŸturma amacını taşıdıklarını anlattı.

Okulların geliÅŸen teknolojiyle uyum saÄŸlamasında sıkıntı yaÅŸanırsa eÄŸitimin ekonomiyle iliÅŸkisini kurmada güçlük çekileceÄŸini ifade eden Selçuk, "EÄŸitim, ekonomi ve demokrasi ile birlikte bir sac ayağıdır. Bu ayaklardan bir tanesi eksik olduÄŸunda sinerji oluÅŸmaz ve iÅŸlevsellik azalır." dedi. 

Bakan Selçuk, ortaya çıkan bu sürekli deÄŸiÅŸime baÄŸlı olarak Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdürmek ve eÄŸitime canlı bir süreç gibi bakmak gerektiÄŸine iÅŸaret etti. 

Savunma sanayinin teknolojiye baÄŸlı olarak anlık düzeyde deÄŸiÅŸtiÄŸi bir alan olduÄŸunu aktaran Selçuk, bunun eÄŸitimin içinde bulunduÄŸu durumu açıklamak için iÅŸlevsel bir örnek de oluÅŸturduÄŸunu vurguladı.

- "Yerli ve milli bakış"  vurgusu

Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı ile yaptıkları iÅŸ birliÄŸinin önemine iÅŸaret eden Selçuk, ÅŸunları kaydetti:

"CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ifade ettiÄŸi gibi Türkiye'nin bir küresel güç olma arzusu, bu topraklarda bulunabilme ve bayrağı daha yükseklere çekebilme fırsatına sahip olabilmesi için savunma sanayinin çok önemli bir yeri var. Buradaki yerli ve milli bakış, eÄŸitimin de uluslararası düzeyde nitelikli olmasını gerektiren bir çabayı ortaya koyuyor. Bakanlığımız ile Savunma Sanayii BaÅŸkanlığı arasında bilim ve teknoloji üzerine kurmuÅŸ olduÄŸumuz bu köprüyle savunma sanayi alanındaki teknolojik bilgilerle donatılmış nitelikli eleman ihtiyacımızın karşılanması adına büyük mesafe almış oluyoruz."

Bakan Selçuk, iÅŸ birliÄŸinin 2023 öÄŸretmen ile sınırlı kalacağını düÅŸünmediÄŸine  dikkati çekerek, "Bereketli olsun diyorum ÅŸimdiden." ifadesini kullandı.

Selçuk, Savunma Sanayii BaÅŸkanı Ä°smail Demir ile eÄŸitim verilecek öÄŸretmen sayısının artırılması konusunu deÄŸerlendirme fırsatı bulabileceklerini de sözlerine ekledi. 

KonuÅŸmaların ardından Bakan Selçuk ile Savunma Sanayi BaÅŸkanı Demir, iÅŸ birliÄŸi protokolünü imzaladı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.