Sosyal Medya

Güncel

Maduro, Caracas sokaklarında

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kullandığı araçla Caracas sokaklarını gezerek, "Bugün devrime destek vermek için sokağa çıkan ve Donald Trump'tan Venezuela'dan ellerini çekmesini isteyen New York halkına, Caracas'tan teşekkürlerimi gönderiyorum." mesajı verdi.



Maduro, sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı videoda, eÅŸi Cilia Flores ile birlikte kendi kullandığı araçla devlet baÅŸkanlığı sarayı Miraflores'ten çıkıp Caracas sokaklarını gezerek, halkın durumunun nasıl olduÄŸunu görmek istediÄŸini belirtiyor. 

Halkın, devrimi, ticari faaliyetleri ve kendi hayatını savunmak için sokakta olduÄŸunu vurgulayan Maduro, "Ben de her zaman halkın yanındayım." ifadesini paylaşıyor. 

Maduro, videoda ayrıca "Bugün devrime destek vermek için sokaÄŸa çıkan ve Donald Trump'tan Venezuela'dan ellerini çekmesini isteyen New York halkına, Caracas'tan teÅŸekkürlerimi gönderiyorum." mesajı veriyor. 

"CARACAS SAKÄ°N VE SESSÄ°Z"

Maduro, yazılı mesajında ise "Caracas sokaklarında dolaşıyorum; sakin, sessiz. New York halkına Venezuela ile sokaklarda gösterdikleri dayanışma için selamlarımı gönderiyorum. Barış kazanacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Venezuela'da muhalefet, ülkeye "insani yardım" giriÅŸi saÄŸlamak için 23 Åžubat tarihini seçerken, Kolombiya ve Brezilya sınırında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında gerginlik yaÅŸandı.

ÜLKEDE YAÅžANAN SÄ°YASÄ° KRÄ°Z

Venezuela'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelereken, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini ancak ticari iliÅŸkilerinin süreceÄŸini açıklamıştı.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump da geliÅŸmeler üzerine, Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri olarak göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.