Sosyal Medya

Güncel

Atıyla oy isteyen muhtar adayı akıllara eşekle oy isteyen Boztaş'ı getirdi

Bir dönem Adana Büyükşehir Belediyesi bağımsız belediye başkanı olan Abdurrahman Boztaş'a Konya'dan rakip çıktı. Eşekle oy isteyen Boztaş'ın rakibi atıyla oy toplamaya çıkan Konyalı muhtar adayı İbrahim Ömür Belgin oldu.



12 yıldır Durunay Mahallesi'nde masaj salonu iÅŸleten Ä°brahim Ömür Belgin,  31 Mart'ta yapılacak seçimlerde muhtar adayı oldu. Mahalleye muhtar olarak hizmet etmek istediÄŸini belirten Belgin, takım elbisesini giyip, 'CemÅŸit' adını verdiÄŸi atıyla kapı kapı dolaşıp, oy isteyerek farklı bir seçim kampanyası yürütüyor. Ä°ki yabancı dil bildiÄŸini ve 3 üniversite mezunu olduÄŸu belirten Belgin, ÅŸunları söyledi:



'3 üniversite mezunuyum. Ä°ki yabancı dil biliyorum. Aynı zamanda fizyoterapistim. Muhtar olma  sebebim, mahallemize hizmet etmek. Genç birisinin muhtar olması avantajdır diye düÅŸünüyorum. Eski muhtarlarımız biraz yaÅŸlı. YaÅŸlı insanların algıları ve çalışmasıyla, gençlerin çalışması ve algısı farklıdır. CumhurbaÅŸkanımızın da dediÄŸi gibi, gençler bu ülkeyi ayaklandıracak. Bu gençlerden de biri ben olmak istedim."
 
ATIM 'CEMŞİT' İLE GEZİYORUM
 
Seçim çalışmaları kapsamında rahvan cinsi atı CemÅŸit ile birlikte seçmenleriyle buluÅŸtuÄŸunu belirten Belgin, " At, Türklerin soyundan gelmektedir, kültürüdür. Biz bu kültürü yaÅŸatmaya çalışmaktayız. Atımızla birlikte hem gençlerimizi ata alıştırmış oluyoruz, hem de mahallemizde bir spor etkinliÄŸi oluÅŸmuÅŸ oluyor. Mahallemizde ata binen insan sayısı da oldukça fazla. Bundan dolayı da ata biniyoruz. Muhtarlık seçim startımıza da atla baÅŸladık. Mahalle sakinleri de bize çok güzel karşılıyor. Mahallemiz atları ve hayvanları seviyor. Ata binmeyi atla gezmeye devam edeceÄŸim" diye konuÅŸtu.
 
TANZÄ°M SATIÅž NOKTASI VE HAL EKMEK BAYÄ°SÄ° AÇMAK Ä°STÄ°YORUM
 
VatandaÅŸlardan gelen talep üzerine seçildiÄŸi taktirde mahalleye tanzim satış noktası ve halk ekmek bayisi açmak istediÄŸini de belirten Belgin, "SeçildiÄŸim taktirde mahalle sakinlerinden gelen talepler üzerine giriÅŸimlerde bulunacağız. Bunlardan biri tanzim satış noktası diÄŸeri ise halk ekmek bayisidir. Mahallemizde halk ekmeÄŸimiz bulunmuyor. Mahalle sakinleri ekmek alabilmek için çarşıya iniyor. Parklarımızda sokak köpekleri nedeniyle güvenli deÄŸil. Barınak ve belediye yetkilileriyle görüÅŸüp hem sokak köpeklerimizin daha iyi bakılmasını saÄŸlayacağız hem de vatandaÅŸlarımızı rahat ettireceÄŸiz" dedi.

19-02/24/oy-at-2.jpg


AKILLARA ABDURRAHMAN BOZTAÅž GELDÄ°
 
Belgin'in bu stratejisi akıllara Adana'da bir dönem belediye baÅŸkan adayı olarak seçimlere katılıp eÅŸekle oy isteyen Abdurrahman BoztaÅŸ'ı getirdi. "Biz fırıldak deÄŸiliz, bu tekere çomak sokmayın" sözleriyle sosyal medyada fenomen haline gelen BoztaÅŸ, seçmenleri tarafından kendisine hediye edilen eÅŸek ile oy toplamaya çıkmıştı. BoztaÅŸ bu eylemi ile o dönem Adana'da tamamlanmayan metro projesini protesto ettiÄŸini ifade etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.