Sosyal Medya

Güncel

Ünlü tarihçi Kemal Karpat'ın naaşı Türkiye'ye gönderildi

ABD'nin Wisconsin eyaletinde hayatını kaybeden ünlü tarihçi Kemal Karpat'ın cenazesi THY'nin tarifeli uçağıyla Türkiye’ye gönderildi. Karpat, Çarşamba günü tedavi gördüğü Madison Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti.



ABD'nin Wisconsin eyaletinde tedavi gördüÄŸü hastanede 20 Åžubat ÇarÅŸamba günü hayatını kaybeden tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın cenazesi Türkiye’ye gönderildi.
 
Türkiye’nin Chicago BaÅŸkonsolosluÄŸu tarafından Wisconsin eyaletinin baÅŸkenti Madison’daki Madison Hastanesi’nden teslim alınan tarihçi Karpat’ın cenazesi, öÄŸle saatlerinde Chicago’ya getirildikten sonra BaÅŸkonsolos Umut Acar’ın nezaretinde Türk Hava Yolları (THY) yetkililerine teslim edildi.
 
"SON GÖREVÄ°MÄ°ZÄ° YAPTIK, ŞİMDÄ° TÜRKÄ°YE'YE UÄžURLUYORUZ"
 
Cenazenin, THY’nin Chicago-Ä°stanbul seferini yapan Kınalıada uçağına nakline ise BaÅŸkonsolos Acar’ın yanı sıra THY Chicago Müdürü Fatih EroÄŸlu ve diÄŸer yetkililer refakat etti.
 
Cenazenin uçaÄŸa alınmasının ardından açıklamada bulunan BaÅŸkonsolos Acar "20 Åžubat günü, Chicago’ya yaklaşık 2,5 saat mesafedeki Madison’da hayata gözlerini yuman büyük fikir adamı, tarih profesörümüz Kemal Karpat'ın naaşını THY uçağına yükledik. Kendisine Chicago’daki son görevimizi yaptık, ÅŸimdi Türkiye’ye uÄŸurluyoruz." diye konuÅŸtu.
 
"YERÄ° DOLDURULAMAZ BÄ°R Ä°NSAN"
 
Chicago BaÅŸkonsolosluÄŸu görevi sırasında Karpat’ın son 3 yılına tanıklık etme fırsatı bulduÄŸunu kaydeden Acar, "Cumhuriyet ile yaşıt, çok ünlü ve çok büyük bir insan, yeri doldurulamaz bir insan. Ben görevim sırasında kendisinin 96 yıllık ömrünün son 3 yılına tanıklık etme fırsatı buldum. Kendisini belli aralıklarla Madison’daki evinde ziyaret eder, hoÅŸ sohbette bulunurduk. Onunla 2-3 saat oturup konuÅŸmak bir kitap okumaya bedeldi. Çok üzgünüz. Ama mukadderat tabii ki. Üzülmekten, dua etmekten baÅŸka elimizden bir ÅŸey gelmiyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
KARPAT YARIN SON YOLCULUÄžUNA UÄžURLANACAK
 
Umut Acar, ünlü tarihçinin 25 Åžubat Pazartesi günü Ä°stanbul’da topraÄŸa verileceÄŸini belirterek, "Karpat, 25 Åžubat Pazartesi günü adına yakışır bir ÅŸekilde, CumhurbaÅŸkanımızın himayelerinde, Ä°stanbul’da Fatih Camiinde kılınacak öÄŸle namazını müteakip Fatih Camii Haziresinde törenle topraÄŸa verilecek. Böyle büyük bir ismi kaybettiÄŸimiz için çok üzgünüz, milletçe başımız saÄŸ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inÅŸallah." dedi.
 
Tarih alanında çok sayıda makale ve kitap kaleme alan ünlü tarihçi Karpat, uzun süredir yaÅŸadığı Wisconsin eyaletinin baÅŸkenti Madison’da, 20 Åžubat ÇarÅŸamba günü tedavi gördüÄŸü Madison Hastanesinde çoklu organ yetmezliÄŸi nedeniyle hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.