Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Elimde öyle istihbaratlar var ki, kanınız donar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkenin en büyük korkusunun istikrarsızlık olduğunu belirterek, "Bilselerdi bugün terör örgütleriyle birlikte aynı ittifakın içinde olmazlardı. Elimde öyle istihbaratlar var ki esas kanınız buna donar. Hiçbir ahlak, hiçbir memleket duygusu, hiçbir bayrak sevdası düşünmeden kol kola girenleri görüyor ve iğreniyorum. Yaptıkları pazarlıkları, yaptıkları anlayışı. Bu ülkenin en büyük korkusu istikrarsızlıktır" dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'da AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'GençliÄŸimiz GeleceÄŸimiz' adı verilen kahvaltı programında gençlere seslendi.

Türkiye'nin kararlılıkla yürüttüÄŸü uyuÅŸturucu ve terörle mücadelede önemli baÅŸarılar elde ettiÄŸini belirten Bakan Soylu, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Siyaset, politik bir duruÅŸ gerektirir. Ülkenizin geleceÄŸini, dünyadaki geliÅŸen dış politika anlayışına, haksızlıklara, usulsüzlüklere ve sürekli dünyayı bir tarafa itmeye çalışanlara karşı nasıl bir duruÅŸ göstereceÄŸinizi siyaset belirler. Bu bir karakter oluÅŸturur. Bu karakter ülkemizin, yarınlarımızın, dünyanın kendi adına geliÅŸimine de etki koyar. EÄŸer ileriniz doÄŸru yapılıyorsa, duruÅŸunuz, dış politika, içerideki hizmetler, geleceÄŸinize yönelik hedefler, idealler doÄŸruysa, toplumumuzu, milletimizi yanlış yere sevk etmeye ve onları farklı bir anlayışa itmeye çalışanlara karşı mahalle baskısından çekinmeyip, doÄŸru duruÅŸunuzu eÄŸer ortaya koyabiliyorsanız, aslında bir karakter de oluÅŸturuyorsunuz demektir. Dünyayı iyi tanımamız, tarihi iyi bilmemiz, coÄŸrafyanızın özelliklerini, ülkemizin fırsatlarını, avantajını dezavantajını iyi bilmeniz gerekir. Biz Norveç, Ä°sveç, Almanya, Güney Kore, Japonya deÄŸiliz. Biz herkesin gözü olduÄŸu ve siyaset adına, kararlı duruÅŸ adına bir fikir ortaya koymamız lazım gelen dünyanın en kıymetli coÄŸrafyasında yaşıyoruz. Bu coÄŸrafya, nesiller arası kopuÅŸa müsaade etmez. KeÅŸkelerimizi bugün bir daha yaÅŸamamak için çok çalışıyoruz, hep birlikte bu cennet vatanı daha ileri götürme konusunda adım atıyoruz. Bunları yaparken elbette politik duruÅŸumuzun kararlı, karakterli, eserlerinizde aynı olmalı."

'DÜNYANIN EN BÜYÜK UYUÅžTURUCU YAKALAMALARINI YAPTIK'

UyuÅŸturucuyla mücadele de kararlılık mesajı veren Bakan Soylu, "Bugün bambaÅŸka bir tablodayız. GeleceÄŸe umutla bakıyoruz. Türkiye’nin bugünkü geldiÄŸi noktası bizim için hayalin ötesindeydi. Türkiye hayalin ötesinde olan bir anlayışın içine girdi. Ülkemizin birliÄŸi, beraberliÄŸi, bütünlüÄŸü için büyük mücadele veriyoruz. Çocuklarımızı uyuÅŸturucuyla birlikte avlamaya çalışanlara ‘buyurun avlayın mı’ diyeceÄŸiz. Bütün bunları gerçekleÅŸtirirken tedbir elbette alacağız. 2015 yılında uyuÅŸturucudan ölenlerin sayısı 560, 2016’da 920, 2017 yılında 941. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza koÅŸtuk ‘tedbir almalıyız’ dedik. ‘Her ÅŸeyi yapacaksınız’ diye talimat verdi. Topyekun mücadele baÅŸlattık. Bugün Aralık ayı harici 2018’de 491. Demek ki tedbir alınca oluyor. Son iki ayda dünyanın en büyük ve tarihimizin en büyük uyuÅŸturucu yakalamalarını yaptık. 7 ton esrar, bin 250 kilo eroin. Geçen yıl toplam bin 700 kilo kokain yakalamıştık. Bu yılın ilk başında bin 600 kilo kokain yakaladık. Yeter ki iÅŸinizde samimiyetiyle gayret gösterin. Yardım eden Allah’tır. Terörle mücadele ediyoruz" dedi.

'KASETÄ°N BAÅžA SARILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Türkiye'de 15 bin teröristten sadece 700'ünün kaldığını kaydeden Bakan Soylu, ÅŸunları söyledi:
"Bu daÄŸlarda 15 bin terörist vardı, bugün 700 terörist kaldı. Merak etmeyin, hepsi avucumuzun içinde. Bu ülkede gençlerimizi, geleceÄŸimizi, ekonomimizi, büyümemizi engellemeye çalışan kim varsa, hızlı trenden daha fazla üzerine gideriz. En kötü ÅŸey, kaseti baÅŸa sarmak, yaÅŸadıklarınızı tekrar yaÅŸamaktır. Biz böyle korkularla, darbelerle, ekonomik saldırılarla, krizlerle, bir annenin iki evladının birbirine pusu kurduÄŸu, saÄŸcı ve solcu diye birbirini öldürmeye çalıştığı günlerde büyüdük. Bu ülkede bu kasetin baÅŸa sarılmasına ve gençlerimizin hayatının kararmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Kimsenin kötülüklerinin dokunmayacağı bir Türkiye oluÅŸturmak için gayret gösteriyoruz. GeleceÄŸinizi daha rahat düÅŸünebileceÄŸiniz, baÅŸka faktörlerin sizi devreden çıkarmasına müsaade etmeyeceÄŸimiz bir Türkiye oluÅŸturmak için çaba sarf ediyoruz. Terörle mücadele için insansız hava aracı almak istedik. Amerika senatosu vermedi. Ä°srail’den aldık. Paramızı verdik, tamir edip geri göndermedi. Åžimdi Türk mühendislerimiz bunu yürütüyor. Onun için kasetin baÅŸa sarılmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Hepimiz evimizin önünü temizleyeceÄŸiz. Hepimiz iÅŸimizi en iyi ÅŸekilde gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Göreceksiniz ki hayat standartlarımız yükselmiÅŸ"

'ELÄ°MDE ÖYLE Ä°STÄ°HBARATLAR VAR KÄ°...'

'Elimde öyle istihbaratlar var, öyle çalışmalar var ki, esas kanınız buna donar' diyen Bakan Soylu, ÅŸöyle devam etti:

"Bedeli ne olursa olsun, sizin önünüzdeki engelleri kaldırmakla yükümlüyüz. Ä°ster canımızla ödeyelim, ister karşıdan hakaretlere maruz kalalım, isterlerse bizi anlamasınlar, ama ne yaparlarsa yapsınlar, bizim onlara söyleyeceÄŸimiz tek bir ÅŸey var; ‘bilselerdi yapmazlardı.’ Bilselerdi bugün terör örgütleriyle birlikte aynı ittifakın içinde olmazlardı. Elimde öyle istihbaratlar var, öyle çalışmalar var ki; esas kanınız buna donar. Hiçbir ahlak, hiçbir memleket duygusu, hiçbir bayrak sevdası düÅŸünmeden kol kola girenleri görüyor ve iÄŸreniyorum. Yaptıkları pazarlıkları, yaptıkları anlayışı. Bu ülkenin en büyük korkusu istikrarsızlıktır. Bu ülkede yönetim istikrarsızlığı ortaya koyulursa, hedeflerimizin hepsini ÅŸaşırtırlar. Ä°stikametimizi farklı bir noktaya taşırlar. Bunu istemektedirler. Allah bize imkan verdi, uluslararası ve yurt dışında toplantılara katıldım. Ay- yıldızlı bayrağın önünde bu toplantılarda hiç boynumuz eÄŸik olmadı. Yarınlara hep birlikte daha güçlü bir ÅŸekilde gitmeliyiz."

'BOYNUMUZU KANDÄ°L'Ä°N ÖNÜNDE EĞİK BIRAKMAYIN'

Önlerindeki 4,5 yıllık sürede tarihin en büyük sıçramasını yapacaklarını da vurgulayan Bakan Soylu, "Ä°lk kez yeni CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle 4,5 yıl önümüzde saha var. O sahaya güçlü girmeliyiz. Tayyip ErdoÄŸan’ın topu ayağına vereceksiniz, o 90’a çakacak. Türkiye bambaÅŸka noktaya, heyecana doÄŸru gidecek. Bu ekonomik saldırılar, her seçimi fırsat bilenler. Önümüzde 4,5 yıl var. Bu sürede tarihimizin en büyük sıçramasını yapacağız. Bundan milletimiz istifade edecek. Terörle mücadele güç, kuvvet, siyasal irade ister. Hakkâri, Şırnak’a dik gidiyorum. Oralarda yaÅŸayan kardeÅŸlerimiz ÅŸimdi dik yürüyorlar. 'Dik dur eÄŸilme, bu millet seninle’ diyorlar ya, 'sen yolunda git, ben seni destekleyeceÄŸim’ diyor. Terörle mücadele zor bir iÅŸtir. Birileri yeniden bu ülkenin içini karıştırmak için fırsat verir. Buna fırsat vermeyelim. Boynumuzu Kandil'in önünde eÄŸik bırakmayın. Onun için üzerimize düÅŸen sorumlulukları yapıyoruz" dedi.

Gençlerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi Bakan Soylu, daha sonra katılacağı miting için Hayrat ilçesine geçti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.