Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan EYT açıklaması: Bu kişiler işsiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup Toplantısı'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamada bulunarak hükümete seslendi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, TBMM'deki Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. KılıçdaroÄŸlu'nun gündeminde Emeklilikte YaÅŸa Takılanlar (EYT) da vardı. KılıçdaroÄŸlu EYT ile ilgili olarak hükümete seslenerek "EYT'lilere türedi diyorsun. Yüzbinlerce kiÅŸi emeklilikte yaÅŸa takılıyor ve bu kiÅŸiler iÅŸsiz. 706 bin haneye gelir girmiyor ne olacak bunlar? Bu evlerde çocuklar var. Kadınlar var. Ne olacak bunlar?" diye sordu.
 
CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, Emeklilikte YaÅŸa Takılanlar ile ilgili ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Ä°ÅŸsizliÄŸi önlemek için bu hükümet hangi tedbirleri aldı? 17 yıldır iktidardalar onların çocukları iÅŸsiz deÄŸil. Onların çocuklarının bir eli yaÄŸda bir eli balda. Ama sen vatandaÅŸ olarak hala ona oy vermeye devam edersen yarın aÄŸzındaki lokmayı da alacak. Bunlardan önce Anadolu Kaplanları vardı. Åžimdi Anadolunun içini boÅŸalttılar. Kaplan falan kalmadı. Sarayda oturan iÅŸsizlik nedir bilir mi? Ä°ÅŸsiz bir insanın sokaklarda nasıl gezdiÄŸini bilir mi? Saray'ın çevresi iÅŸsizliÄŸi bilmez arkadaÅŸlar. Bir de bir eli yaÄŸda bir eli balda olan bir damat var. Bir fakirin, fukaranın sofrasına oturmuÅŸluÄŸu var mı? Bir Anadolu'yu gezmiÅŸ mi?
 
Fakire din iman, köÅŸeyi dönünce han hamam. Bunların felsefesi budur.
 
"EYT'LÄ°LERE TÜREDÄ° DÄ°YORSUN"
Emeklilikte yaÅŸa takılan iÅŸsiz kalan yüz binlerce kiÅŸi var. EYT'lilere türedi diyorsun. Yüzbinlerce kiÅŸi emeklilikte yaÅŸa takılıyor ve bu kiÅŸiler iÅŸsiz. 706 bin haneye gelir girmiyor ne olacak bunlar? Bu evlerde çocuklar var. Kadınlar var. Ne olacak bunlar?
 
Yüzbinlerce üniversite öÄŸrencisi iÅŸ bulamıyor. 3,5 milyon suriyeliiyi ülkeye sokarsan iÅŸsizliÄŸi çözemezsin. Liyakat yerine sadakatı baz alırsan iÅŸsizliÄŸi çözemezsin. Fabrikaları sattın kapattın ÅŸimdi domates satıyorsun."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.