Sosyal Medya

Güncel

Trump 'görevden alınma' görüşmelerini değerlendirdi: Yasadışı bir darbe girişimi

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında kendisi için yürütüldüğü iddia edilen 'görevden alma' görüşmeleri için 'Bu, ABD Başkanı'na yönelik yasadışı bir darbe girişimidir' dedi.



Eski FBI BaÅŸkan Yardımcısı Andrew McCabe'nin Amerikan CBS televizyonunda Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein'in 2017 yılında kendisiyle, anayasının, "Trump'ın ehil olmadığına kanaat getirilirse görevden alınabilmesini saÄŸlayan" bir maddesi hakkında bazı kabine üyeleriyle görüÅŸmeler yaptığını iddia etti.

McCabe, "(ABD Anayasası'nın 2. maddesinde 1967 yılında yapılan) 25. deÄŸiÅŸiklikle ilgili görüÅŸmelerde Rod benimle diÄŸer kabine yetkililerinin kaç tanesinin bu tür bir çabayı destekleyip desteklemeyeceÄŸini konuÅŸtu. Adil olmak gerekirse çok stresli bir dönemdi. Çok kaotik, öfkeli bir sohbet içinde ne noktada olduÄŸumuzu ve bundan sonra ne yapmamız gerektiÄŸini ortaya attı" dedi.

TRUMP: BU YASADIŞI BİR DARBE GİRİŞİMİ

Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, ABD BaÅŸkanı'na yönelik yasadışı bir darbe giriÅŸimidir" ifadesini de kullandı.

2019-02-18_22h02_34

AYNEN MADURO'YA YAPILDIÄžI GÄ°BÄ°...

Öte yandan Trump'ın kendisinin görevden alınmasına iliÅŸkin hamleler için kullandığı "yasadışı bir darbe giriÅŸimi" ifadeleri akıllara Venezuela'yı ve Trump'ın burada oynadığı rölü getirdi. Seçimle baÅŸa gelen Maduro yönetimine karşı, kendisini devlet baÅŸkanı ilan eden çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido'yu destekleyen ABD BaÅŸkanı Donald Trump "Venezuela'ya asker göndermeyi seçeneklerden biri" olarak gördüÄŸünü söylemiÅŸti.

VENEZUELA KRÄ°ZÄ°

Venezuela'da, çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Ä°ran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸ, Maduro da geliÅŸmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik iliÅŸkileri kestiÄŸini, ancak ticari iliÅŸkilerinin süreceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.