Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan ile Pakistan arasında anlaşma

Suudi Arabistan ve Pakistan, yenilenebilir enerji, petrokimya ve madencilik alanlarında 69,7 milyar riyal (yaklaşık 18,5 milyar dolar) tutarında 4 mutabakat zaptı ve 1 anlaşma imzaladı.



Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Pakistan'a düzenlediÄŸi ziyaret kapsamında iki ülke yetkilileri arasında farklı alanlarda iÅŸbirliÄŸini güçlendirecek mutabakat zaptları ve 1 anlaÅŸma imzalandı.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Suudi Arabistan ve Pakistanlı yetkililer arasında, madencilik alanında 22,5 milyar riyal tutarında mutabakat zaptı imzaladı. Söz konusu mutabakat kapsamında madencilik alanında iÅŸbirliÄŸini artırmak ve Pakistan'daki madencilik projelerine yatırım yapılmasının hedeflendiÄŸi kaydedildi.

Yenilenebilir enerji alanında 7,5 milyar, rafinaj ve petrokimyada 37,5 ve elektrik üretim projelerinin desteklenmesi alanında 1,2 milyar riyal mutabakat zaptı imzalandı. Ä°mzalanan anlaÅŸmanın ise Pakistan'a aylık 1 milyar riyal deÄŸerinde yakıt tedariki saÄŸlanmasını hedeflediÄŸi belirtildi.

Prensi Muhammed bin Selman, çıktığı Asya turu kapsamında dün Pakistan'ı ziyaret etmiÅŸti. Muhammed bin Selman'ın tur kapsamında Hindistan ve Çin'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.