Sosyal Medya

Erdoğan: Suriye meselesinde en küçük yalpalama bize büyük maliyetler getirir

Rusya'da dün düzenlenen Suriye konulu dördüncü 'Üçlü Zirve Toplantısı'nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz. Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı ErdoÄŸan, Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen programda halka hitap etti.
Bursa'ya yapılan yatırımları anlatan ErdoÄŸan, UludaÄŸ Alan Yönetim BaÅŸkanlığı ve TEKNOSAB'ı kuracaklarını duyurdu.
ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:
 
— 31 Mart'ta Bursa'nın yeniden kalkınmadan yana oy kullanacağını düÅŸünüyorum. Uçsuz bucaksız bir katılım var Bursa'da. Ben bu Bursa'ya aşığım, tanıdım tanıyalı sevdim, aşık oldum. Bursa ile beraber yürüdük hep bu yolda.
 
— Son 16 yılda baÅŸbakanlığım ve cumhurbaÅŸkanlığım döneminde Bursa'ya 50 katrilyon yatırım yaptık.
 
 
- CHP bu rakamlardan anlamaz, onlar sadece bol bol yalan söyler. Ä°yi ki yalan söylüyorlar, yargıya gönderiyoruz yargıdan 1 milyon, 1.5 milyon para geldi. Mehmet Özhaseki kardeÅŸim parayı aldı döner dağıttı. Ben de bunu Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraberinde yürüdüÄŸü HDP ile rahatsız oluyorlar.
— Merminin fiyatı ile domates, patates bunların fiyatını karıştırıyorlar. Biz bunları niye anlatıyoruz hanımefendi Cudi'de Tendürek'te teröristlerin peÅŸinde kullandığımız mermiler bombalar bunlar niçin kullanılıyor? Ülkemizin huzuru için. Teröristler tabii bundan rahatsız olacak. Bunlar ahlaksız.
 
— Terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunların hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler.
 
'TEKNOSAB'I KURUYORUZ'
 
ErdoÄŸan: ODTÜ'nün kuruluÅŸ amacı 16 yıllık politikamızın ifade biçimidir
- UludaÄŸ'ı hem Bursamız hem ülkemiz için daha verimli deÄŸerlendirmek amacıyla, UludaÄŸ Alan Yönetim BaÅŸkanlığı kuruyoruz. Böylece UludaÄŸ'ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını ve iÅŸlerin en iyi ÅŸekilde yürütülebilmesini saÄŸlıyoruz.
— Bursa'da Teknoloji Sanayi Bölgesi TEKNOSAB'ı kuruyoruz. Bursa'yı adım adım 2023'e hazırlamaya devam edeceÄŸiz.
 
'TÜM DÜNYAYA MESAJLARIMIZI VERDÄ°K'
 
Soçi’de üçlü zirve: Teröre karşı ortak mücadele vurgusu
- Dün Rusya'daydım, Soçi'de üçlü zirvenin dördüncüsünü yaptık. Rusya, Türkiye, Ä°ran. Oradan tüm dünyaya mesajlarımızı verdik mi?
— Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceÄŸini çok iyi biliyoruz.
 
— Diplomaside olduÄŸu gibi ekonomide de saÄŸlam durmamız gerektiÄŸini biliyoruz. Çok çalışacağız. Bunun için 31 Mart seçimleri önemlidir.
 
'Ä°YÄ° PARTÄ° 'MÄ°LLÄ°YETÇÄ°YÄ°M' DÄ°YOR, HANIMEFENDÄ° CHP-HDP'YLE EL ELE DOLAÅžIYOR'
 
 
- CHP yanında Kandil'in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil'in desteklediği HDP'ye oyunu nasıl verir?
— Ä°YÄ° Parti, bir taraftan 'milliyetçiyim' diyor, 'milliyetçiyim' derken de bu hanımefendi, CHP'yle, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP'yle nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? Saadet Partisi'nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?
 
— EÄŸer bu vatanı seviyorsak, eÄŸer bu milleti seviyorsak o zaman gelin bu CHP'ye de diÄŸerlerine de 31 Mart'ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın.
 
'KAÇAK GÖÇEK YAPI VARSA HEPSÄ°NÄ° YIKACAKSINIZ' DEDÄ°M, YIKIM BAÅžLADI'
 
- NevÅŸehir'de Peribacaları'nın orada otel yapılıyor. Åžu hale bak, sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür ve Turizm bakanımı aradım, anında müdahalesi yapıldı.
— Valimle de görüÅŸtüm ertesi gün yıkım baÅŸladı. 'Buralarda kaçak göçek yapı varsa peribacalarının olduÄŸu bölgede bunların hepsini yıkacaksınız, seçimden sonra ben oradayım' dedim.
 
— Bize dövizle saldırdılar ne oldu? Åžimdi de domates, patates, patlıcanla saldırıyorlar. Kimse vatandaşıma zulmedemez. Sebze meyveyi en ucuza milletimize getiririz. Tanzim satışlarına baÅŸladık, fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Bugün Bursa'da 3 tanzim satış noktası hizmete girecek. Bu tür oyunların amacı sebze meyve deÄŸil, doÄŸrudan Türkiye ekonomisidir, doÄŸrudan Türkiye'dir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.