Sosyal Medya

Mısır'da İhvan'ı destekleyenlere ekonomik yaptırım

Mısır mahkemesi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na bağlı olmak ve onu desteklemek suçlamasıyla yargılanan 614 kişi, 268 ekonomi kuruluşu ve 30 hastanenin mal varlığına el koyma kararı aldı.



Devlete baÄŸlı El-Ahram Gazetesi'nin internet sayfasında yer alan habere göre, Güney Kahire Ä°lk Derece Mahkemesi, 3 Aralık 2018'de 614 kiÅŸi, 268 ekonomi kuruluÅŸu, 30 hastane ve ilaç firmasının mal varlığına el konulmasına karar verdi.

Söz konusu gerçek ve tüzel kiÅŸilerin, 2013 yılından bu yana ülkede terör listesinde yer alan Ä°hvan'a mensup olmak ve desteklemekle suçlandığı ifade edildi.

Haberde, mal varlıklarına el konulan gerçek ve tüzel kiÅŸilerin isimleriyle ilgili bilgi paylaşılmazken, mahkemenin söz konusu malların Hazineye aktarılmasına karar verdiÄŸi kaydedildi.

Karara karşı temyiz yolunun açık olduÄŸu belirtildi.

Mısır kanunlarına göre mal varlıklarına el konulan kiÅŸi ve kuruluÅŸların, kararın tebliÄŸi tarihinden itibaren 10 gün içinde istinaf mahkemesine baÅŸvurma hakkı bulunuyor.

Ülkede en son Eylül 2018'de, aralarında darbeyle görevinden alınan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduÄŸu bin 589 kiÅŸi, bin 133 dernek, 118 ÅŸirket, hastane ve haber sitesinin mal varlıklarına el konulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.