Sosyal Medya

Mısır Anayasa değişikliği teklifini meclisten geçirdi

Mısır Meclisi, Cumhurbaşkanı'nın görev süresini 4 yıldan 6 yıla çıkarılmasını öneren Anayasa değişikliği teklifini prensipte kabul etti.



Mısır'da meclis, CumhurbaÅŸkanı'nın görev süresinin 4 yıldan 6 yıla çıkarılması gibi bazı maddelerin yer aldığı Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifini prensipte kabul etti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, mecliste bugün düzenlenen oturumda deÄŸiÅŸiklik teklifi ile ilgili komisyon raporu 596 milletvekilinden 485'inin oyu ile kabul edildi.

Meclis iç tüzüÄŸü gereÄŸi, milletvekillerinin üçte ikisinin (396) onayının ardından maddelerin Anayasa Komisyonunda görüÅŸülmesine geçiliyor.

Komisyonun en fazla 60 gün içerisinde çalışmalarını tamamlayıp raporunu hazırlaması ve deÄŸiÅŸiklik yapılan maddelerin son halinin görüÅŸülmesi için yeniden meclise sunması gerekiyor.

Genel kurulda yapılacak son görüÅŸmenin ardından deÄŸiÅŸiklikler, referandum tarihinin belirlenmesi için CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'ye sunulacak.

- MUHALÄ°FLERDEN KARÅžI ATAK 

Mısır Meclisinde çoÄŸunluÄŸu oluÅŸturan ve CumhurbaÅŸkanı Sisi'ye yakınlığıyla bilinen Mısır'a Destek Koalisyonu BaÅŸkanı Abdullah el-Asabi, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifini 3 Åžubat'ta Meclis BaÅŸkanı Ali Abdulal'e sunmuÅŸtu.

Meclis BaÅŸkanı Abdulal, aynı gün deÄŸiÅŸiklik teklifini ilgili komisyona sunmuÅŸ 5 Åžubat'ta komisyondan geçen teklif genel kurulda tartışılmaya baÅŸlanmıştı.

Mısır içinde ve dışındaki muhalifler ise deÄŸiÅŸikliÄŸe karşı çıkıyor. Teklifin meclise sunulduÄŸu gün sosyal medya üzerinden "Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸine Hayır" kampanyası baÅŸlatan muhalifler, 5 Åžubat'ta 11 siyasi partinin bir araya geldiÄŸi "Anayasayı Savunma Koalisyonu" kurmuÅŸtu.

Muhalifler, teklifin kabul edilmesi durumunda CumhurbaÅŸkanı Sisi'nin 3. dönem adaylık için önünün açılacağını savunuyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.