Sosyal Medya

Güncel

CHP'den istifa eden Kesimoğlu: İnce'nin yanındayım, diye aday gösterilmedim

Kırklareli'de, yerel seçim için belediye başkanlığına aday gösterilmeyen ve CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 'Muharrem İnce'nin yanında olduğum için aday gösterilmedim. Tecrübe; yapılan hataların toplamı, yenen kazıkların bileşkesidir' dedi.



CHP Genel Merkezi'nce 31 Mart yerel seçimi için belediye baÅŸkanlığına aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa eden Kırklareli Belediye BaÅŸkanı KesimoÄŸlu, basın toplantısı düzenledi. YaÅŸanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunan KesimoÄŸlu, "Ben hayatımın hiçbir döneminde koltuk sevdalısı olmadım. EÄŸer koltuk sevdam olsaydı, muhalefet yapmazdım. BildiÄŸiniz gibi 2004 yılında Sayın Baykal'a karşı biz muhalefet hareketi yaptık. 2018 yılında da Sayın KılıçdaroÄŸlu'na muhalefet ettik. Bu muhalefet anlayışımızı ortaya koyarken, demokrasiden ödün vermedik. Kendi koltuÄŸumuzun sevdasında asla olmadık. Ülke sorunlarını kendi sorunlarımızın üstünde ve ötesinde gördük. Ä°simle deÄŸil, ilkeyle siyaset yaptık. EÄŸer ben koltuk sevdalısı olsaydım, seçime 6 ay kala Muharrem Ä°nce'nin yanında yer almazdım. Ben zannettim ki gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönetenler, onlar da demokrasiye inanmışlar ve ülke için istedikleri demokrasiye eÅŸ deÄŸerli olarak parti içinde de demokrasiyi iÅŸletecekler. Ama geline noktada bunun böyle olmadığını gördük" diye konuÅŸtu.

'BÄ°RÄ°LERÄ°NÄ°N, KRAL ÇIPLAK, DEMESÄ° LAZIMDI'

Ä°syanının CHP yönetimine olduÄŸunu aktaran BaÅŸkan KesimoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Birilerinin 'Kral çıplak' demesi lazımdı. Ben de dedim. CHP'de 'bölen' yaftası asmak istiyor, kimi arkadaÅŸlarımız. Bunu da asla kabul etmem mümkün deÄŸil. Ben 'bölen', hayatımın hiçbir döneminde olmadım. Her zaman parti içinde doÄŸruları söyledim. Benim koltuk sevdam olsaydı, baÅŸkaları gibi kaçak dövüÅŸebilirdim. Yani parti içi iktidarın yanında yer alıyor gibi görünüp de parti içi muhalefetle de hareket edebilirdim. Ama her fırsatta söylediÄŸim gibi Allah'ın boy kadar yürek verdiÄŸi nadir kullardan biriyim ben. Boyum kadar yüreÄŸim var. Asla mertlikten, dürüstlükten ödün vermedim. Elbette partimizin menfaati söz konusudur; ama gelinen nokta CHP'nin adayı ile bu iÅŸin olmayacağıydı. Bunun için de halkım, 5 yıldır hizmet etmekten gurur duyduÄŸum halkım benim görevime devam etmemi istedi. Onun için bu süreci enine boyuna deÄŸerlendirerek, en doÄŸru kararı vermeye çalışıyorum. Ben CHP'nin yönetimine isyan ediyorum. Yönetimin almış olduÄŸu kararlara direniyorum, o kararları kabul etmiyorum. CHP'liliÄŸimi ölçmek, kimsenin hakkı da haddi de deÄŸildir. Ben gözümü CHP'de açtım. Özenle korudum, bilinçle korudum, ilkeyle korumaya devam ediyorum. Benim o 6 ok, 40 yıldır yüreÄŸimde. Benim yüreÄŸimden onu silmeye kimsenin gücü yetmez."

'MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° YA DA BELEDÄ°YE BAÅžKANI OLARAK DOÄžMADIM'

BaÅŸkan KesimoÄŸlu, yeniden aday gösterilmemesiyle ilgili "Ben de o bedelleri ödemiÅŸ kiÅŸiyim. Ben Muharrem Ä°nce'nin yanında olduÄŸum için aday gösterilmedim. Tecrübe; yapılan hataların toplamı, yenen kazıkların bileÅŸkesidir. Ben tecrübeliyim bu anlamda. 2004 yılında parti içinde 'Demokratik bir tüzük' dedik, çaÄŸdaÅŸ bir program istedik ve bu iki anlayışı ete kemiÄŸe büründüren kadronun iÅŸ başına gelmesini istedik. 2007 seçimlerinde deniz kazasına uÄŸradık. Yine bizim parti içinde ve ülke için demokrasi mücadelemiz devam etti. Koltuk sevdamız olmadığı için mücadelemizi büyük bir özveriyle yürüttük. 2019 seçimlerinde de kılıç yarası aldık. Hiç önemli deÄŸil. Ben anamdan ne milletvekili olarak doÄŸdum ne de belediye baÅŸkanı olarak doÄŸdum. Ama ben bu birikimimi halkıma hizmet olarak deÄŸerlendirmek istiyorum, bütün derdim bu" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.