Sosyal Medya

Enver İbrahim: Bu sadece Uygurların değil tüm Müslüman dünyasının dramıdır

Malezya'da iktidar koalisyonunun ortağı Halkın Adaleti Partisinin lideri Enver İbrahim, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlallerine ilişkin "Bu sadece Uygurların değil, Tüm Müslüman dünyasının dramı." dedi.



Washington Post gazetesine konuÅŸan Enver, ülkesindeki siyasi geliÅŸmeler ve dış politikaya dair deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
Malezya'nın geçen yılki genel seçimlerin ardından köklü deÄŸiÅŸikliklikler yaÅŸadığını belirten Enver, ülkenin ÅŸu an yolsuzlukla mücadele, dış borçların azaltılması ve kamu kalkınma fonu (1MDB) yolsuzluÄŸu kapsamında ülkeden kaçırılan paraların geri alınması gibi konularda mücadele verdiÄŸini belirtti.
 
MÄ°LYONLARCA Ä°NSANA TERÖR SUÇLUSU DENÄ°LEMEZ
 
Enver, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlalleri hakkında da konuÅŸtu.
 
1 milyondan fazla Uygur Türkü'nün terör suçundan tutuklanmasını eleÅŸtiren Enver, "Bence bu sadece Uygurların deÄŸil, tüm Müslüman dünyasının dramı. Milyonlarca insana terör suçlusu denilemez." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Enver, Uygur meselesine dair Müslüman ülkelerin çoÄŸunun ses çıkarmadığına da iÅŸaret ederek "Asıl problem birçok ülkenin bu soruna sessiz kalması." ifadelerini kullandı.
 
YAHUDİ KARŞITI DEĞİLİZ
 
Öte yandan Enver Ä°brahim, Bloomberg televizyonunda katıldığı bir programda, Malezya'nın 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Åžampiyonasına katılmak isteyen Ä°srailli yüzücüleri ülkeye almama kararına dair de açıklamalarda bulundu.
 
BaÅŸbakan Mahathir Muhammed'in kararını desteklediÄŸini vurgulayan Enver, "Bu asla Yahudi karşıtı bir karar deÄŸil. Biz sadece Filistinlilerin sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Yahudi karşıtı deÄŸiliz. Herhangi bir etnik gruba karşı tavır da almadık. Bu yönden Mahathir'in kararını doÄŸru buluyorum. Çünkü kendisi Filistinlilere yönelik baskıların durması için çaba harcıyor." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.