Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarısı sonrası 4 genel müdür görevden alındı

Birbiri ardına yaşanan tren kazalarıyla İstanbul Havalimanı'ndaki gecikmenin faturası Ulaştırma Bakanlığı'ndaki 4 üst düzey bürokrata kesildi. Operasyon kapsamında Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak görevlerinden alındı. TCDD İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın'ın umre dönüşü, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt'un ise yarın emekliye ayrılacağı bildirildi.



Ä°KÄ° TREN KAZASI
 
BaÅŸta 2004 yılındaki hızlandırılmış tren kazası olmak üzere son dönemde sürekli tren kazalarıyla sarsılan Türkiye, geçen yıl biri Çorlu diÄŸeri Ankara'da olmak üzere iki büyük tren kazasına sahne oldu. 8 Temmuz 2018'de 24 kiÅŸinin öldüÄŸü Çorlu kazası altyapı eksikliÄŸinden, hemen 5 ay sonra 13 Aralık 2018'de 9 kiÅŸinin öldüÄŸü Ankara kazası da sinyalizasyon eksikliÄŸinden kaynaklanmıştı. TCDD Ä°ÅŸletmeler Genel Müdürü Ä°sa Apaydın'ın bu iki büyük kaza nedeniyle görevine son verileceÄŸi ileri sürülüyor. 
 
Ä°KÄ°SÄ° DE AK PARTÄ° ADAYI
 
TCDD'deki ikinci büyük bürokrat operasyonu için adı geçen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt'un ise kurum içerisinde genel müdür yardımcıları ve daire baÅŸkanlarıyla yaÅŸanan anlaÅŸmazlıklar ile son dönemde popüler hale gelen Kars treninde yaÅŸanan bilet sorunları nedeniyle görevden alınacağı konuÅŸuluyor. TCDD'de görevden alınacak iki üst düzey bürokrat da daha önce AK PARTÄ°'den milletvekili aday adayı olmuÅŸtu.
 
Veysi Kurt TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2011'de yılında, Ä°sa Apaydın da TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2015'te AK PARTÄ°'den milletvekilliÄŸi için aday adayı olmuÅŸtu. Vekil olamayan iki bürokrat daha sonra genel müdürlük koltuÄŸuna oturdu.
 
3 MÄ°LYAR DOLARLIK BÜROKRAT
 
UlaÅŸtırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürü ve DHMÄ° yönetim kurulu üyesi Erol Çıtak ile DHMÄ° Genel Müdürü Funda Ocak'ın görevlerine son verilmesinde ise Ä°stanbul Havalimanı'na taşınmada yaÅŸanan sürekli ertelemelerin etkili olduÄŸu belirtiliyor.  
 
Dönemin UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırım, DHMÄ°'de uzun yıllar daire baÅŸkanlığı görevinde kalan Funda Ocak'ı, Tayyip ErdoÄŸan'a ‘3 milyar dolarlık bürokrat' diye takdim etmiÅŸ, Ocak daha sonra da genel müdürlüÄŸe getirilmiÅŸti.
 
Ocak'a 3 milyar dolarlık bürokrat denilmesinde ise Atatürk Havalimanı ile Antalya Havalimanı iÅŸletme devri ihalelerini yönetip ilkinde 3, ikincisinde 3.2 milyar dolarlık seviyelere ulaÅŸması etkili olmuÅŸtu. TBMM BaÅŸkanı Binali Yıldırım, bir gün önce, bir TV programında Funda Ocak'ı övmüÅŸtü.
 
ERDOÄžAN UYARMIÅžTI
 
CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, geçen cuma günü Sivas mitinginde halka seslenirken, “Hattın yapımı devam ediyor. Bu hatla Ankara-Sivas yolculuÄŸu 2 saate düÅŸüyor. UlaÅŸtırma Bakanı da burada. Ä°ÅŸi takip etmez, bitirmezse eyvallah, güle güle” ifadesini kullandı. 
 
Edinilen bilgiye göre ErdoÄŸan, mitingin ardından hızlı tren projesinin yanı sıra yıl başında bitirilmesi hedeflenen ancak mart ayına sarkan Ä°stanbul Havalimanı’nın taşınmasına iliÅŸkin de ÅŸikayetlerini dile getirdi.  
 

ErdoÄŸan’a bilgi veren Turhan da, bazı bürokratlarla uyum sorunu yaÅŸadığını söyledikten sonra ilgili genel müdürlerin baÅŸka birimlerde görevlendirilmesini ya da emekli edilmesini istedi. 

Bakanlıkta baÅŸka bir görev teklif edilen ancak kabul etmeyen Ocak, dün Twitter’dan emekliye ayrıldığını duyurdu.

Aynı ÅŸekilde görevden ayrılmaları istenen Kurt’un emekliliÄŸini isteyeceÄŸi, Apaydın’ın da Umre’ye gittiÄŸi ve Türkiye’ye döndükten sonra emekliliÄŸini isteyeceÄŸi öÄŸrenildi.
 
Her iki genel müdürün görevden alınmasında Sivas hızlı tren projesinin 2020’ye kalmasının yanında TekirdaÄŸ Çorlu ve Ankara’daki tren kazalarında ortaya çıkan ihmallerin etkili olduÄŸu öne sürüldü.
 

 

Bakanlıkta görevden alınan dördüncü bürokrat ise Çıtak oldu. Çıtak, emeklilik teklifini kabul etmeyince görevinden alınarak, Bakanlık Özel Kalem MüdürlüÄŸünde görevlendirildi.
 
Kaynak: Patronlar Dünyası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.